Салат з креветками і рисом в ананасі



Салат з креветками і рисом в ананасі


Я вже не раз готую салат в ананасах. І мені подобається, і мої гості просто в захваті від подачі страви в таких «тарілочках». До того ж цей салат з морепродуктів за рахунок рису ситний, а огірочок додає якусь свіжість. Кількість інгредієнтів розрахована на наповнення 2-х маленьких ананасів.

Не обов'язково використовувати ананаси міні, можна взяти і звичайний великий ананас. Але не забудьте збільшити кількість інгредієнтів в 2 рази. Хоча у великому ананасі не обов'язково робити індивідуальні порції, можна і просто подати на стіл гостям в незвичайних «фруктових салатниках».

Готуватися салат, ну зовсім не складно. Всі продукти нарізати приблизно однакового розміру, змішуються і заправляються майонезом. Креветки можна замінити на звичайні, маленького розміру, які можна купити в будь-якому супермаркеті. Майонез, за бажанням, можна замінити на сметану або низькокалорійний йогурт. Час готування салату максимум 30 хвилин. Сподіваюся, він Вам сподобається.

Інгредієнти:
ананас міні – 2 шт.;
огірок свіжий (маленький) – 1 шт.;
королівські креветки – 6-8 шт. (або маленьких — 15 шт.);
відварений рис – 1/2 склянки;
сіль – за бажанням і смаком;
майонез.

Рецепт приготування салату.


Ананаси помити, обсохлі листя видалити засохлі кінчики обрізати ножицями (загалом, надати їм гарний вигляд). Розрізати ананаси навпіл/уздовж).

11


Вирізати м'якоть.

22


М'якоть ананаса нарізати на невеликі кубики, видаливши попередньо жорстку серцевину (її викинути). Огірок, так само як і ананас нарізати невеликими кубиками. Креветки відварити в злегка підсоленій воді (2 хвилини після закипання води і спливання морепродуктів буде достатньо), почистити, не крупно порізати. Кілька креветок можна відкласти для прикраси.

33


Всі нарізані інгредієнти змішати з рисом. Заправити майонезом (сметаною, йогуртом) , добре перемішати (за необхідності посолити).

44


Наповнити раніше підготовлені «ананасові тарілки» салатом. Подавати до столу, прикрасивши попередньо листочком петрушки і очищеною креветкою.

55

 

Як вибрати хороший стиглий смачний ананас?


По-перше, зовнішній вигляд. Листя ананаса повинні бути зеленими, кінці злегка підв’явшими чи підсохлими, висмикуватися з центру легко.

По-друге, у стиглого ананаса поверхня повинна бути золотисто-коричневого і без бурих плям. Зелений ананас – ознака його не стиглості. Кірка стиглого ананаса трохи м'якувата, але в той же час досить пружна.

По-третє, плід повинен бути пропорційно своєму розміру важким. Це говорить про його соковитість (але тільки в тому випадку, якщо 1-ий і 2-ий пункти відповідають опису).

По-четверте, звук, при поплескуванні, у стиглого ананаса, як у кавуна, повинен бути глухим.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок