Салат з крабовими паличками і капустою



Салат з крабовими паличками і капустою


Салат з крабовими паличками - це найсмачніше ситне блюдо, яке готується швидко, виглядає апетитно і люблять його всі або майже всі. Саме тому я вирішила додати трохи більше інгредієнтів, що роблю це зазвичай.

Інгредієнти:
крабові палички - 100 г;
кукурудза консервована - 100 г;
яблуко - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 50 г;
капуста білокачанна - 200 г;
арахіс - 2 ст. л.;
майонез домашній - 3 ст. л.;
горох нут - 100 г;
сіль - 1 ч. л.;
перець чорний мелений - 1 ч. л.;
сушена петрушка - 1 ч. л.;
базилік сушений - 1 ч. л.

Кулінарний рецепт салату.


Почала з того, що замочила горох нут і через дві години відварила його, остудила. Якщо гороху немає, не засмучуйтесь, можна його не додавати, просто додайте більше арахісу.

11


Використовую кукурудзу. Салат крабовий з кукурудзою - це вже класика, думаю, що мало хто з господинь ігнорує цей найважливіший з інгредієнтів: він надає особливий смак і колір, без кукурудзи крабовий салат сумний і не святковий.

22


Крабовий салат без крабових паличок - це нонсенс. Їх шаткую не занадто дрібно, щоб було видно, що в салаті є крабові палички.

33


Завжди додаю ріпчасту цибулю.

44


Якщо ви цього не робите через гостроту смаку, настійно рекомендую вимочити цибулю перед додаванням в салат. Можна спочатку нашаткувати, потім замочити у воді на сорок хвилин. А можна спочатку очистити, розрізати навпіл, залити водою на кілька годин, а вже потім додавати в салат.

55


Яблуко додаю завжди. І вам рекомендую. Особливо кисло-солодке. Всім подобається. Навіть тим, хто яблука не дуже любить. Краще очистити його від шкірки.

66


Капусту в крабовий салат з кукурудзою можна додавати будь-яку: пекінську, червону, білоголову або яку хочете, головне, щоб вона була соковитою.

77


Арахіс я мию, сушу в мікрохвильовці до тих пір, поки шкірка не починає відходити. До цього часу горішки вже готові: хрумтять і смачно пахнуть.

88


Замість солі готую пряну сіль.

99


У ступці подрібнюю і перемішую сіль, перець чорний мелений, базилік або реган, сушену петрушку.

1010


Перемішуємо.

1111


Заправлю домашнім майонезом, який готується за лічені хвилини. Перше, що потрібно виконати в точності: охолодити яйце в холодильнику, якщо воно буде тепле, той не зіб'ється. Яйце намилити і промити крижаною проточною водою, так як воно сире буде використовуватися в приготуванні майонезу.

1212


Вбити яйце в чистий посуд, в якому будете збивати соус. Я використовую відерце з-під майонезу.
Поставити на яйце віночок заглибного блендера не чіпати.

1313


Всі інгредієнти я насипаю і наливаю поверх віночка. Гірчицю кладу за смаком, мені подобається більш гострий соус.

1414


Додаю трохи менше половини чайної ложки солі.

1515


Половину чайної ложки цукру.

1616


Гірчицю готую шляхом змішування розсолу від огірків і порошку гірчиці за добу до приготування майонезу. Наливаю трохи менше половини чайної ложки оцтової есенції.

1717


3 ложки води, щоб майонез не був надто густим.

1818


Наливаю триста (приблизно) мілілітрів масла, будь-якого, яке у вас є, це не принципово.

1919


Включаю віночок на повну потужність і не рухаю його з місця.

2020


Яйце зазвичай збивається близько тридцяти-сорока секунд, віночок ворушити не можна, як тільки піна ніжно-кремового кольору спливає пластівцями на поверхню, можна починати ворушити віночком і змішувати масло з яйцем. На весь процес займає близько двох-трьох хвилин.

2121


Подаю салат охолодженим.

2222


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок