Святковий салат Троянди



Святковий салат Троянди


Звичайно, смачних салатиків безліч, але салатик «Троянди» не тільки смачний, але і дуже симпатичний, зовні дуже нагадує живий розарій.

З його допомогою можна вдало прикрасити святковий стіл для будь-якого урочистого випадку: і іменин, і більш серйозних міжнародних свят, салатик гарний і для романтичного вечора. Цікавий вид салату нікого не залишить байдужим. Та й робиться салатик «Троянди» легко і швидко.

Загальна кількість шарів в салаті – шість. Кожен шар накладається один на одного і заливається майонезом, крім грибів.

Можна відварити курочку, а можна і підсмажити, використовувати як філе, так і будь-яку іншу частину зі шкіркою. Все залежить від особистих уподобань.

Інгредієнти:
курячий окорочок - 1 шт.;
печериці - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сир твердий - 150 г;
яйця курячі - 2 шт.;
волоські горіхи - 0,5 склянки;
морква по-корейськи - 150 г;
буряк - 2 шт.;
майонез - 250 г;
млинці - 2-3 шт.;
зелень петрушки – пучок.

Приготування салату Троянди.


Так само заздалегідь відваримо два яйця. Для салату використовуємо і білок, і жовток. Подрібнити за допомогою терки. Сир подрібнюємо на тертці. Сир піде будь-який, але бажано твердих сортів.

11


Домашня морква, приготована по-корейськи, звичайно, смачніше, але я використовувала покупну.

Волоські горіхи (підуть будь-які) заздалегідь обсмажуємо і подрібнюємо в чаші блендера. Обсмажені горішки більш ароматні.

Ну і, звичайно, підготуємо грибну начинку. Для цього нарізаємо півкільцями печериці і цибулю, але, щоб начинка вийшла ароматною, гриби і цибулю обсмажуємо окремо, і тільки після цього з'єднуємо.

Крім цього, треба підготувати і продукти для верхньої частини салату. Красу будемо виробляти з відвареного буряка, листочків петрушки і 2-3 млинчиків.

Відварний буряк подрібнюємо на тертці з великими отворами, з'єднуємо з часником і майонезом. Начинка для трояндочок готова.

22


А для формування трояндочок підсмажимо пару-трійку млинчиків. Як їх зробити, думаю, ви знаєте. Я зробила просто, тісто «зліпила з того, що було». Поєднала яйце і півсклянки кефіру, додала трохи борошна, води та олії. Ну, і звичайно, трохи солі, соди і цукру.

Всі інгредієнти готові, можна приступати до складання. На блюдо викладаємо порізану невеликими шматочками курочку. Шар заливаємо майонезом.

33


Зверху накладаємо шар корейської моркви. Заливаємо майонезом.

44


Наступний шар - грибна начинка. Цей шар може обійтися і без майонезу.

55


Подрібнені яйця + майонез.

66


Сир + майонез.

77


Салат рясно засипаємо горіхами.

88


Залишилося тільки прикрасити салат. Для цього зробимо трояндочки. Млинець обмазуємо подрібненим буряком і скручуємо в трубочку.

99


Млинець розрізаємо на невеликі шматочки шириною до 2 см. Щоб отримати рожеві пелюсточки, на одній з верхівок стовпчика робимо надріз хрестом, злегка розгортаємо.

1010


На салатик робимо невеликі поглиблення, в які і вставляємо наші трояндочки.

1111


Трояндочки обкладаємо листочками петрушки і салатик готовий! Салат можна поставити в холодильник для просочення шарів, але, вид салату "Троянди" настільки привабливий, що ми обійшлися і без цього.

1212


Салатик не тільки красивий, але і дуже смачний.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок