Італійський салат панцанелла



Італійський салат панцанелла


Сьогодні будемо готувати італійський овочевий салат — панцанеллу (panzanella). Цей салат особливо популярний в Тоскані. Готують його, як правило, влітку з сезонних овочів. В основі — помідори і шматочки підсушеного хліба, просочені соком помідорів, оливковою олією або спеціальним соусом. Також можна додавати й інші овочі: цибулю, огірки, перець, оливки та ін.. Головне (як у Цезаря) — сухарики.

Інгредієнти:
— хліб (3-4 шматочка);
— помідори (2-3 штуки);
— огірок (1-2 штуки);
— болгарський перець (1 штука);
— зелень;
— діжонська гірчиця (1 чайна ложка);
— винний або бальзамічний оцет (1 чайна ложка);
— оливкова олія (3 столові ложки);
— часник (1-2 зубчики);
— оливки (6-8 штук).

Як приготувати салат вдома.


Передусім зробимо сухарики. У традиційному рецепті панцанелли хліб ламається руками на шматки. Я порізала на рівні квадратики.

11


І посушила на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії. Буквально один шматочок. Зате дивіться, які апетитні вийшли сухарики для салату.

22


Приготуємо соус для салату. Ви можете просто додати оливкову олію. Або приготувати свій улюблений соус. Сьогодні робимо так. Додамо в ємність усі інгредієнти: гірчицю, оцет, оливкову олію, подрібнений часник.

33


Все ретельно перемішуємо, домагаючись рівної консистенції, як при приготуванні майонезу.

44


Отже, сухарики та соус готові. Залишилася справа за малим. Для салату панцанелли ріжемо невеликими шматочками помідори.

55


Також нарізаємо огірки.

66


Нарізаємо соломкою перець.

77


Все змішуємо, додаємо оливки, сухарики та соус. Залишаємо панцанеллу на якийсь час, краще в холодному місці на годину, щоб сухарики змогли просочитися соусом і подаємо на стіл у холодному вигляді, прикрасивши листочками свіжого базиліка (куди ж без нього в італійській кухні).

88


Італійська панцанелла (panzanella) — це щось середнє між моїм улюбленим грецьким салатом і популярним Цезарем.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Людмила
Всі продукти є, так що можна приступати до приготування, чим, власне, і займуся. Люблю такі страви. За нього – окреме спасибі
фото
Алла
Такі рецепти завжди вражають: у простоті стільки витонченості і багатства смаку. Спасибі велике, обов'язково приготую.
фото
Галина
З простих інгредієнтів можна приготовити шедевр.

З простих інгредієнтів можна приготовити шедевр.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок