Салат Нісуаз



Салат Нісуаз


Нісуаз – це дуже цікавий і смачний салат, створений він був у Франції, і спочатку складався тільки з помідорів, анчоусів, часнику і маслин. Зараз варіації приготування салату стільки, що всі й не перелічити. Кладуть туди і всілякі свіжі овочі – огірки, стебла селери, болгарський перець, артишоки, каперси.

Для ситності додають зелену квасолю, білу варену квасолю, рис або картоплю, а також багато іншого. Так що шукати зараз єдиний класичний варіант салату Нісуаз не має сенсу, його просто немає. Ось і я склала свій рецепт, застосувавши ті інгредієнти, поєднання яких, мені здається ідеальним для цього салату. Салат вийшов дуже смачний, а мій чоловік сказав, що це самий смачний салат з усіх, що він коли-небудь їв.

Не можу, не погодиться з такою високою оцінкою, салат і правда неймовірно гарний. З приводу анчоусів, хочу сказати, що товар це досить дефіцитний, тому їх часто замінюють іншою рибою – хамсою, кількою або мойвою. Потрібна дрібна риба пряного смаку, я використовувала кільку пряного посолу у маслі. Тому, якщо ви щасливий володар анчоусів, то, звичайно, кладіть їх, але і з іншою схожою рибою теж виходить просто чудово.

Інгредієнти:
100 г листового салату;
100 г спаржевої квасолі (у мене заморожена);
8 шт. помідорів чері (або 2 звичайних);
8 шт. перепелиних яєць (або 2 звичайних);
1 банка тунця у власному соку (180 г);
1 банка маслин;
1 маленька цибулина;
10-12 шт. анчоуси (або заміна див. нижче).

Заправка:
5 ст. л. рослинної олії (бажано оливкової);
1 ст. л. яблучного або винного оцту 6% (можна замінити лимонним соком);
1 ст. л. зернистої гірчиці (або 0,5-1 ч. л. звичайної);
1 зубчик часнику;
сіль, перець.

Приготування салату Нісуаз.


Цибулю почистити, порізати дуже тонкими півкільцями. Полити ложкою винного або яблучного оцту, залишити маринуватися на час приготування інших компонентів.

1


Спаржеву квасолю опустити в окріп, варити 3-4 хвилини. Потім воду злити і облити квасолю холодною водою. Це потрібно для того, щоб зупинити процес приготування - квасоля збереже свій зелений колір і пружну консистенцію.

2


Яйця відварити в киплячій воді протягом 3-4 хвилин (курячі протягом 7 хвилин), повністю остудити, заливши холодною водою. Потім почистити і порізати четвертинками або невеликими шматочками (якщо яйця курячі).

3


Помідори порізати четвертинками (або звичайні помідори шматочками).

4


Тунець розкришити руками.

5


Підготувати солону рибу очистити, відокремити хребет і розділити на філе.

6


Підготувати заправку. Масло, оцет, гірчицю покласти в ємність. Додати часник, видавлений через часникодавку, посолити і поперчити. Ретельно збовтати виделкою до отримання емульсії.

7


Салатні листя помити, просушити, розкласти по тарілках (нагадаю, виходить 4 порції салату).

8


Зверху розкласти тунець і мариновану цибулю.

9


Потім спаржеву квасолю.

10


Потім яйця і солону рибу.

11


Поверх розкласти помідори і маслини. Щедро полити заправкою.

12


Можна подавати салат з відварною картоплею, рисом або ж, зовсім без гарніру, буде смачно в будь-якому випадку.

1313


Салат Нісуаз має дуже гармонійний і збалансований смак, і чудово підійде на обід або вечерю.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок