Салат Букет троянд



Салат Букет троянд


«Оселедець під шубою» - багаторічна народна любов до нього заслуговує того, щоб ви неодмінно приготували його в звичайному, а краще ось у такому святковому виконанні, покроковий рецепт якого ми наведемо нижче. Уявіть реакцію гостей на букетик «троянд» і перевірений роками чудовий смак. А чудова подача заслуговує самих позитивних і захоплених відгуків!

Інгредієнти:
філе одного оселедця;
буряк – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
картопля – 2-3 шт.;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
яйця – 4 шт.;
молоко і кефір – 0,5 склянки;
борошно – 1 склянка;
сода, сіль, цукор – по 1 ч. л.;
майонез;
петрушка свіжа.

Покроковий рецепт приготування салату.


Почнемо приготування нашого салату з випікання млинців. Для них змішаємо два яйця (решту яєць ставимо відварювати круто), молоко і кефір.

11


Підсипаємо соду, борошно і трохи цукру для більш виразного смаку.

22


Вливаємо 3 ст. л. рослинного масла, вмішуємо його і відставляємо млинцеве тісто на 15 хвилин.

33


Далі з тіста випікаємо млинці, бажано на великій сковороді. Млинці повинні вийти не занадто тонкими, товщиною приблизно 2-3 мм. Така товщина млинця потрібна для того, щоб надалі рулети з них добре тримали форму і свою начинку.

44


Приступаємо до овочів. Якщо вони у вас ще не зварені – відварюємо їх як зазвичай. Морква, картопля і буряк відварились (бажано взяти овочі в рівній пропорції), можна подрібнювати на дрібній тертці в різні ємності. До відвареного і натертого буряка додаємо трохи майонезу і видавлюємо до нього через прес одну-дві часточки часнику.

55


Малосольний оселедець обробити на філейні рибні шматочки без кісток і шкіри (або купіть готове філе або фарш з оселедця). Для цього видаліть нутрощі, голову, хребет, промийте черевце, видаліть всі без винятку дрібні кістки. Не полінуйтеся дуже скрупульозно обробити філе, адже так потім солодко їсти салат оселедець під шубою, не відволікаючись ні на хвилину на всякі «дрібні неприємності». Розкладіть шматочки оселедця на блюді першим шаром. За бажанням на оселедець покладіть цибулю.

66


Наступним шаром викладаємо картоплю, змащуємо майонезом. Формуйте картопляний шар «гіркою».

77


Потім шар моркви і відварених яєць. Замість (чи на додаток) до моркви можна натерти свіже яблуко кисле.

88


Добре змащуємо всі верстви зверху майонезом. Основа для букета готова!

99


А ось тепер приготуємо те, що звичайний рецепт оселедця під шубою зовсім не передбачає. Для формування троянд змастіть млинці тонким шаром буряково-майонезною масою.

1010


Скрутіть млинці щільно рулетами і наріжте їх шайбами завтовшки 1,5-2 см.

1111


Викладайте шайби, починаючи з низу основи і поступово заповнюючи її до самого верху. Тут важливо вибрати блюдо для салату, щоб на ньому вистачило місце і для розташування трояндочок.

1212


Порожнечі між трояндами заповнюємо свіжою петрушкою або будь-якою іншою зеленню.

1313


Ось і готовий наш святковий оселедець під шубою!

1414


Веселих свят і приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Наталі
Просто чудесно.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок