Теплий салат з овочів



Теплий салат з овочів


Я обожнюю салати, особливо – теплі. Адже вони не просто ситні, а і малокалорійні. При цьому смачні і приємні особливо в зимову пору, коли нічого холодного навіть бачити не хочеться. Крім того, по суті, виходить три в одному. Мій теплий салат з овочів може бути і самостійною стравою, і гарніром, і салатом (холодним і теплим).

Що мені ще подобається в цьому варіанті салату, так це простота. Раз, два, три – і цей ароматний салат апетитно парує в тарілочці. Це дуже здорово, коли на приготування часу немає, а нагодувати сімейство смачно і ситно треба прямо зараз. До речі, для поста це – ідеальне блюдо.

Інгредієнти:
— 1 баклажан;
— 1 великий помідор;
— 1 болгарський перець;
— кілька гілочок петрушки або базиліка;
— часник 3-4 зубчики;
— оливкова олія для заправки.

Приготування теплого салату.


Як же приємно відчувати те, що смажити нічого не доведеться! Це і для здоров'я добре, і потім не доведеться довго відмивати плиту і посуд. Вибрані овочі треба буде всього лише промити, а потім, не очищаючи, запекти. Що це означає для здоров'я, знає кожен. Але спочатку я викладаю все, що потрібно для страви.

11


Потім спочатку гарненько промиваю все під краном. Потім видаляю все зайве, якщо знаходжу таке. Відправляю все в духовку (нагрів до 200 градусів) на грати – так овочі краще приготуються. До речі, якщо це буде багаття або гриль, теж буде чудово.

22


Передчуваючи, як все буде корисно, чекаємо готовності плодів. Але, увага, – першим «дозріє» помідор! Я не затягую цей процес, тому що цей товариш одного разу перетворився у мене в кашку. Отже, занурюю його в холодну і злегка підсолену воду, і знімаю з нього шкірку – виходить легко і просто.

33


Потім, як правило, дає про себе знати болгарський перець. Я зазвичай намагаюся брати той, який з товстими стінками. Він і соковитий, ароматний, і тримає форму, якщо раптом перетримаю в печі. Його теж після запікання потрібно занурити в прохолодну воду, щоб очищався від шкірки більш якісно. Що робити з насінням? До речі, не факт, що їх обов'язково потрібно видаляти. Це ж клітковина!

44


Поки остигають перець і помідор, дозріває і баклажан. У мене був великий екземпляр, бо я регулярно заглядала в духовку, чіпаючи його пальцем. Як тільки зрозуміла, що плід м'якуватий, відразу ж вийняла, і теж відправила в миску з підсоленою водою. Як же легко потім знімалася шкірка!

55


Можна собі тільки уявити, як шикарно будуть засвоюватися всі інгредієнти, змішані з оливковою олією, як буде смачно, особливо з часником і зеленню. Смак специфічний, гарантую! Але, заздалегідь попереджаю, солі я не вживала – вона була у воді, в якій охолоджувались овочі. Зелень дрібненько ріжемо, часничок можна теж подрібнити.

66


А тепер – за нарізку. Роблю все по черзі. Спочатку ріжу те, що щільніше, а це баклажан. Його ріжу зазвичай слайсами вздовж, а потім — на шматочки. Якого формату? А такого, який більше подобається. Інший раз я сильно дрібню, щоб як ікра, а в інший – середніми шматочками.

77


Потім беруся за перець. Схема – та ж. Можна просто розділити на пластинки, а потім подрібнити, або відразу нарізати на шматочки, за бажанням. Останнім йде помідор, тому що він ну дуже ніжний. Навіть якщо і вчасно виймеш його з печі, він буває занадто м'яким. Тому чим раніше це зробити, тим краще. Отже, всі овочі нарізані, залишається додати до них зелень і часник.

88


Розмішувати все треба дуже ніжно, інакше вийде елементарна ікра, а не салат. Зверху капаю все оливковою олією, але без фанатизму, бо кожен овоч має «прощупуватися» на смак. Та й тим, хто худне, смачно харчуючись, воно теж нашкодить у великій кількості. Ось і все, залишається красиво подати в тарілці. Впевнена, сподобається!

99


До речі, якщо чоловік скривиться, мовляв, знову овочі, додайте в його тарілку дрібно нашинковане його улюблене м'ясо, і все!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок