Салат Морська перлина



Салат Морська перлина


Поділимося з вами докладним рецептом смачної листкової страви з романтичною назвою салат Перлина. Як і всі салати з оливковою заправкою, він дуже ефектний на святковому столі, тому візьміть цей рецепт на замітку, щоб порадувати красою і смаком ваших співтрапезників під час найближчого застілля.

Листкові салати вже досить давно і по праву займають своє почесне місце на святково накритих столах і в списку переваг багатьох гурманів. Ця досить ситна закуска подобається не тільки оригінальністю змішання смаків, але і прекрасним зовнішнім виглядом. Досить часто різноманітні листкові салати, в тому числі і салат Морська перлина, прийнято називати тортами-салатами.

Інгредієнти:
слабосолона сьомга – 200 г;
оливки без кісточки – 100 г;
сир – 100 г;
яйця перепелині – 20 шт.;
апельсин – 1 шт.;
червона ікра – 1-2 ст. л.;
майонез – за смаком;
сіль – за смаком;
перець – за смаком;
цибуля зелена – за смаком.

Покрокове приготування салату Перлина.


Для нашого святкового салату підготуємо наші продукти. Якщо раптом у вас чомусь не виявиться зеленої цибулі, то можете замінити її будь-якою іншою свіжою зеленню.

11


Відваримо перепелині яйця круто. Для цього досить 5 хвилин після закипання.

22


Очистимо апельсин від шкірки і білих волокон.

33


Філетіруємо апельсин і м'якоть наріжемо кубиками.

44


Сьомгу слабкого засолу наріжемо такими ж шматочками.

55


Залишивши одне перепелине яйце цілим, інші розрізаємо на половинки.

66


Відокремивши білки перепелиних яєць від жовтків, нарізаємо їх тонкими пір'ям.

77


Викладаємо половину білків на святкове блюдо, формуючи наш салат.

88


Наносимо на білки майонезну сіточку.

99


Натираємо поверх білків жовтки, використовуючи середню терку.

1010


Солимо, перчимо, додаємо краплі майонезу.

1111


Укладаємо шар з половини сьомги.

1212


Оливки ріжемо кільцями.

1313


Тепер – шар колечок оливкових з половини оливок, які залишаться після прикраси салату по нижньому колу.

1414


На майонез – знову сьомгу.

1515


І знову шар з решти оливок з майонезом.

1616


Поверх – натертий на крупній або середній тертці твердий сир.

1717


І на майонез укладаємо шматочки філе апельсина.

1818


Змастити майонезом апельсини, красиво укладаємо змішані з майонезом білки перепелиних яєць на вершині салату, зробивши по центру поглиблення.

1919


В заглибленні у нас буде червона ікра.

2020


А в самому центрі – наша перлина, відварне перепелине яйце.

2121


Наріжемо дрібненько зелений лук.

2222


Для фіналу обсипаємо блюдо навколо салату різаним луком, створюючи потрібний яскраво-зелений контраст. Салат готовий! Приготований салат Перлина з сьомгою потрібно прибрати в холодильник, накривши скляним ковпаком, щоб він настоявся протягом кількох годин.

2323

 

Про користь салату Перлина.


Цей салат, залежно від калорійності виду обраного майонезу, а також від його кількості, може бути дуже калорійним, тому доповнюйте його більш легкими стравами, що включають максимальну кількість зелених овочів і не дуже солодких фруктів. Наявність сьомги, перепелиних яєць, червоної ікри, зеленої цибулі і апельсинів робить таку їжу справжньою коморою з корисними мікроелементами, амінокислотами і вітамінами.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок