Салат з консервованим кальмаром
Зізнаюся, що з консервованим кальмаром салат робила вперше. Взагалі, звідки баночка кальмарів з'явилася у мене в холодильнику, я не знаю. Виявила її 1-го січня, коли відкрила холодильник. Напевно, приніс хтось із гостей. Мені дуже захотілося спробувати.
Такі кальмари можна вживати відразу ж, посипавши цибулькою і присмачивши оливковою олією, а можна зробити салатик.
На Різдво можете сміливо скористатися цим рецептом, так як смак консервованих кальмарів значно відрізняється від відварених (моя думка) і надає салату новий відтінок.
Для приготування салату потрібно часу: 15 хвилин, якщо час відварювання моркви і яєць не враховувати.
Інгредієнти:
консервований кальмар (очищений, без шкірки, нарізаний) — 240 г;
яйце — 3 шт.;
солоний огірок — 2 шт.;
відварна морква середнього розміру — 1 шт.;
ріпчаста цибуля — 1 цибулина;
консервований зелений горошок — 100 г;
майонез;
сіль.
Приготування салату з кальмарами.
Для салату необхідно відварити наступні інгредієнти: яйця і моркву. Баночку з консервованим кальмаром відкриваємо. Зливаємо розсіл, в якому маринувався кальмар. Різати кальмар немає необхідності, так як у консервованому вигляді він йде вже очищений і нарізаний.
Відварену моркву подрібнюємо. Додаємо в салатник до кальмарам.
Солоний огірок також ріжемо, як і моркву.
Ріпчасту цибулю дрібно рубаємо. З'єднуємо з салатом.
Зелений горошок додаємо до вхідних інгредієнтів в салат.
Охолоджені яйця очищаємо і нарізаємо. Солимо салат.
Змішуємо продукти з майонезом.
Викладаємо в салатник.
Приємних експериментів.