Салат Новорічні куранти



Салат Новорічні куранти


Новий рік наближається! Цього разу мені захотілося придумати який-небудь новий святковий салатик. Придумала, зробила і на пару з чоловіком залишилася дуже задоволена результатом.

Салат вийшов дуже ніжний, в міру солоний, досить ситний.

Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
морква велика - 1 шт.;
шпроти в олії - 1 банка;
цибуля зелена - 2 гілочки;
яйця курячі - 3 шт.;
молоко - 0,5 склянки;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
манна крупа - 2 ст. ложки;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
чорна ікра з морських водоростей - 1 упаковка;
майонез - за необхідності.

Приготування салату Новорічні куранти.


Отже, першим ділом потрібно відварити в мундирі 2 картоплини і 1 велику моркву до готовності. Рекомендую не солити! Потім остудити і очистити від шкірки.

11


Поки варяться овочі, можна приготувати омлет. Для цього з'єднати 3 яйця, 0,5 склянки молока, збити віночком.

22


Додати до суміші 2 ст. ложки манної крупи. Добре перемішати, щоб не було грудочок.

33


Вершкове масло розтопити і додати до суміші 2 ст. ложки, перемішати.

44


Ще 1 ст. ложку борошна. І щіпку солі.

55


Ретельно збиваємо віночком, щоб не було грудочок і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб манка трохи розбухла. При бажанні в суміш можна додати тертого сиру. Потім виливаємо суміш на деко, змащене 1 ст. ложкою вершкового масла і присипаний борошном.

66


Відправляємо в розігріту до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин. Готовий омлет остуджуємо. Зверху він виходить трохи непоказний, зате нижня поверхня зовсім гладка і рівна.

77


Тепер з омлету невеликою чаркою вирізаємо кружечки - 24 штуки.

88


Вони згодяться для оформлення циферблату. А обрізки від омлету підуть в центральну частину салату.

99


Тепер займемося салатом. Картоплю і моркву тремо на дрібній тертці. Шпроти разом з олією викладаємо в ємність.

1010


Розминаємо виделкою в пюре.

1111


Не рекомендую замінювати шпроти звичайними рибними консервами, так як потрібен саме копчений смак. Від тертих овочів відкласти приблизно 1/4 частину, від пюре з шпрот - 1/3 частину для оформлення циферблату. Беремо велику тарілку і в середині майонезом окреслюємо коло.

1212


1-й шар - картопля (половина від наявної кількості). Трохи змащуємо майонезом.

1313


2-й шар - пюре зі шпротів. Змащуємо не майонезом, так як шпроти в олії.

1414


3-й шар - 1/3 частина тертої моркви. Трохи змащуємо майонезом.

1515


4-5 шари - картоплю і моркву без майонезу.
6-й шар - пюре зі шпротів без майонезу.

1616


7-й шар - дрібно посічену зелену цибулю.

1717


8-й шар - викладаємо зверху дрібно порізані залишки від омлету.

1818


Рівномірно розподіляємо, приминаємо.

1919


Змащуємо майонезом.

2020


Центральна частина салату готова. Тепер приступимо до оформлення циферблату. Беремо кружечок омлету.

2121


На нього кладемо трохи тертої картоплі і моркви шарами.

2222


Трохи шпрот, і накриваємо іншим кружечком. Виходить такий "бутерброд"

2323


Таким чином викладаємо весь циферблат, 12 шт.

2424


Потім беремо чорну ікру з морських водоростей (або будь-яку іншу чорну ікру, хоча ікра з водоростей дуже добре підходить за смаком). Рівномірно розподіляємо її по центральній частині.

2525


Майонезом малюємо цифри. Я використовувала кулінарний шприц.

2626

 

2727


Салат Новорічні куранти готовий!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок