Відкрити категорії

Святковий салат Галявина




Рецепт салату, який хочу Вам запропонувати один з найулюбленіших, дуже часто його готую на святковий стіл. Заздалегідь для нього потрібно відварити курячу грудку і яйця, так само підготувати інші інгредієнти. Приступимо.

Інгредієнти:
грудка куряча відварна - 200-300 г;
консервовані шампіньйони - 300-400 г;
морква - 1-2 шт.;
кукурудза консервована - маленька баночка;
огірки мариновані - 1-2 шт.;
яйця курячі - 2-3 шт.;
майонез - для соусу;
сметана - для соусу;
часник - для соусу;
черрі - для прикраси;
кріп для прикраси;
маслини для прикраси.

Якщо не враховувати час на відварювання курки, обсмажування грибів і моркви, часу на приготування у мене пішло приблизно хвилин 30-40.

Приготування святкового салату Галявина.


Грудку я відварюю на кісточці і з шкірою, відставляю її остигати в бульйоні, так вона виходить дуже соковита. Моркву чищу, натираю на тертці для корейської моркви, так вона красивіше виглядає в салаті. У сковороді розігріваю трохи рослинного масла (приблизно столову ложку) і обсмажую моркву. Сильно засмажувати її не потрібно, тільки щоб стала м'якою і трохи підрум'янилася. Поки морква обсмажується, мию і обсушую паперовим рушником печериці і нарізаю їх скибочками.

1


Обсмажену моркву викладаю на тарілку і остуджую.

2


У ту ж сковороду, в якій смажилася морква, викладаю нарізані шампіньйони і обсмажую до рум'яної скоринки.

3


Остуджую. Змішую сметану з майонезом (я беру 2 частини сметани і 1 частину майонезу). Видавлюю в сметанно-майонезну суміш зубчик часнику і перемішую.

4


Тепер залишилося викласти салат шарами. Першим шаром буде курка. Відділяю м'ясо від кісточки та шкіри, розбираю на волокна руками і викладаю не товстим шаром на плоску тарілку.

5


Промазую підготовленим соусом. Наступним шаром будуть мариновані огірочки, нарізаю їх соломкою і укладаю на курку, їх я не змащую.

6


На огірки викладаю всі обсмажені грибочки.

7


Зовсім трохи промазую соусом. За грибочками йде обсмажена морква.

8


Так само трохи промазую. На моркву викладаю консервовану кукурудзу.

9


Залишаю 1-2 столових ложки на прикрасу, промазую. Останнім шаром салату будуть яйця. Очищаю їх і натираю на крупній тертці, укладаю поверх кукурудзи.

10


Промазую соусом, що залишився. Зверху прикрасила дрібно нарізаним кропом і кукурудзою, посадила на галявинку сонечок з черрі і маслин.

11


Салату дати просочитися хоча б годинки дві. Салат я не солю. Він дуже смачний і ситний, яскравий. На святковому столі завжди з'їдається одним з перших, всім подобається. Приємного смаку!


Святковий салат Галявина
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com