Новорічний салат Пляшка шампанського



Новорічний салат Пляшка шампанського


Скоро-скоро Новий Рік! Ось і я почала Новорічні приготування. Потихеньку тестуємо страви для новорічного столу. Сьогодні мій вибір припав на салат-імітацію - "Пляшка Шампанського".

Інгредієнти:
курячі стегенця - 2 шт.;
шинка - 300 г;
яйця курячі - 5 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста пекінська - 1 качан;
огірок - 1 шт.;
маслини - 1 банка;
кріп - 10 г;
майонез - 3 ст. л.;
борошно - 2 ст. л.;
часник - 3 зубчики;
сіль морська - за смаком.

11

 

Приготування новорічного салату.


Перед початком приготування я відварила стегенця, буквально 30 хвилин після закипання, щоб вони були пружними. Відварила моркву і 2 яйця. І коли всі інгредієнти готові першим ділом я роблю омлет для основи салату. Розбиваю 3 яйця, додаю 1 столову ложку звичайної води і 2 столових ложки борошна. Гарненько все перемішуємо.

22


Виливаю на розігріту сковороду. На дно наливаю буквально крапельку оливкової олії.

33


Обсмажую з двох сторін до підрум'янення. Головне сильно не пересушити, омлет повинен вийти м'яким. Залишаю омлет остигати.

44


І приступаю до нарізки самого салату. Першим ділом дрібно шаткую пекінську капусту.

55


Викладаю її в глибокий посуд, щоб надалі було легко перемішати всі інгредієнти.

66


Ріжу маленькими кубиками варену моркву.

77


Викладаю до капусти.

88


Ріжу маленькими кубиками шинку.

99


Додаю в салат.

1010


Маленькими шматочками ріжу стегенця, попередньо очистивши їх від шкіри і оброблю від кісток м'ясо.

1111


Додаю в салат.

1212


Остиглий омлет ріжу теж маленькими шматочками.

1313


Додаю в салат.

1414


Додаю майонез і натерті 3 зубчики часнику.

1515


Ретельно перемішую. Майонезу краще покласти побільше, так як для викладання форми салату він повинен схопитися і не розвалюватися. Смак виходить досить цікавий - м'який і ніжний за рахунок пекінської капусти і моркви, пікантний за рахунок м'ясної складової і часнику і особливу родзинку надає омлет.

1616


Власне і переходжу до створення форми. Викладаю велику пляшку - імітацію пляшки шампанського. Щільно втрамбовую інгредієнти.

1717


Приступаю до оформлення. На крупній тертці тру огірок.

1818


На дрібній тру оливки, приблизно півбанки.

1919


З двох варених яєць виймаю жовтки і розминаю.

2020


Викладаю "пляшку" огірком, щоб не було просвітів.

2121


"Пробку" викладаю яєчним жовтком, також без просвітів.

2222


Оливками поділяю пробку і пляшку. І викладаю число - 2016!

2323


Салат "Пляшка Шампанського" - готовий! Салат краще прибрати на годину в холодильник, він добре схопиться і його можна нарізати і приступати до дегустації.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок