Новорічний салат Мавпа
Стрімкими темпами наближається Новий 2016 рік Вогняної Червоної Мавпи. В саму пору задуматися над тонкощами святкування цього неймовірно чарівного свята.
На новорічному столі неодмінно повинна бути коронна страва. І якщо ще кілька років тому ними були класичні салати Олів'є, Оселедець під шубою, а також заливна риба, то в останні роки стало модно коронною стравою столу робити салат, оформлений у вигляді символу наступаючого року.
Щоб приготувати салат Мавпа до Новорічного столу 2016, знадобиться зовсім небагато кулінарної майстерності і набагато більше фантазії. На просторах Інтернету можна зустріти чимало рецептів салатів на Новий рік, оформлених у вигляді мавпи. Дуже часто це банальний салат Мімоза, так як прикраса тертим жовтком підходить і для оформлення мавпи. Але ми вирішили запропонувати вам рецепт дійсно святкового і смачного салату Мавпа на Новий рік, щоб здивувати близьких і гостей.
Наступний Новий рік - Рік Вогняної Мавпи. Приготуйте такий салатик з продуктів, які любить мавпочка. Оформіть його у формі мордочки мавпочки - і щасливого Нового року!
Інгредієнти:
філе куряче - 500 г;
цибуля ріпчаста - 100 г;
яйце куряче - 3 шт.;
сир твердий - 125 г;
яблуко - 200 г;
майонез - 3-4 ст. л.;
маслини - 2-3 шт.;
горіхи волоські - 1-2 ч. л.;
сіль за смаком;
перець чорний за смаком.
Приготування новорічного салату Мавпа.
Приготувати продукти.
Залити дрібно нарізану цибулю окропом і залишити на кілька хвилин.
Зварити яйця і нарізати дрібними кубиками.
Зварити куряче філе і теж порізати дрібними кубиками. З лука злити воду. Додати в салатник філе і цибулю.
Очистити від шкірки і насіння яблуко. Натерти яблуко на крупній тертці. Додати в салат.
Сир (100 г) натерти на крупній тертці. Викласти в салатник до решти інгредієнтів.
Додати за смаком сіль, перець і майонез. Добре перемішати.
На великій тарілці викласти салат у формі мордочки мавпочки. Контур вух і мордочки викласти тонко нарізаними смужками маслин. Волоські горіхи подрібнити і викласти з них чубчик.
З дрібно натертого сиру, що залишився, зробити вушка і мордочку.
З половинок маслин зробити очі і ніс, вії. Готово!
Приємного смаку і новорічних свят!
