Салат Новорічні бурякові свічки



Салат Новорічні бурякові свічки


Дуже цікавий і оригінальний варіант давно всім знайомого салату "Оселедець під шубою". Мене цей рецепт підкорив своєю оригінальністю і простотою інгредієнтів і смаків.

Інгредієнти:
оселедець слабосолоний - 1 шт.;
буряк - 450 г;
майонез легкий - 10 ст. ложок;
лимони - 1 шт.;
желатин - 4,5 год. ложки;
вода - 210 г;
цибуля шалот - 4 шт.;
хліб бородинський - 1 буханець;
зелень для прикраси - за смаком.

Приготування новорічного салату.


Насамперед необхідно буряк спекти. Мені більше подобається печений буряк, ніж варений, в ньому більше зберігається ароматів і соків.

11


Буряки я випікала в мультиварці, попередньо загорнувши у фольгу для випікання, щоб всі соки збереглися всередині.

22


Випікала я 2 рази використовуючи режим "Випічка" (60 хвилин), тобто мені знадобилося 2 години. У духовці вийде звичайно ж швидше, адже в мультиварці максимальна температура 180 градусів (принаймні у моєму). Перевіряти буряк на готовність можна звичайною зубочисткою, але потрібно врахувати, що після цього з місця проколу сочиться сік.

33


Поки буряк випікався, я підготувала форми для майбутніх порційних салатів. У мене немає спеціальних кілець і я використовувала пластикові пивні стакани, обрізавши з них дно і частину верху, щоб форма була максимально циліндричною, мені знадобилося 8 штук.

44


Після того, як стакани підготовлені, я нарізала 8 пластинок хліба "Бородінський".

55


З допомогою ножа вирізала необхідну форму хліба .

66


Залишила його підсушуватися.

77


Готовий буряк потрібно очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками.

88


Далі перемолоти в блендері до пюреобразного стану.

99


Додати 10 столових ложок майонезу.

1010


Сік половини лимона.

1111


Желатин (4,5 чайної ложки) розчинити в 210 мл води, поставити на вогонь і довести до кипіння, але не кип'ятити.

1212


Влити все бурякове пюре. Вийде досить рідка маса. Потрібно залишити її в прохолодному місці, щоб трохи загусла. Але перед цим обов'язково спробувати, додати солі, і якщо є бажання, меленого перцю або коріандру, для більш пряного смаку.

1313


А тим часом можна зайнятися оселедцем. Очистити від кісточок філе, нарізати маленькими шматочками і додати 3 цибулини шалот, попередньо нарізаних і замаринованих в лимонному соку.

1414


Суміш шматочків оселедця і маринованої цибулі рівномірно розкласти в усі склянки з хлібом.

1515


Тим часом бурякове пюре набуває більш щільну консистенцію.

1616


Сміливо можна розкладати по стаканчиках, не боячись, що воно розтечеться. Бажано розкладати так, щоб оселедець не вискакував на краї, а залишався всередині. Залишилося почекати 1 годину, щоб салат застиг, його можна готувати заздалегідь, за день, але знімати форму безпосередньо перед подачею на стіл.

1717


Знявши форму, прикрашаємо свічки зеленню, а роль запаленого фітиля зіграє шматочок лимона.

1818


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок