Салат з куркою, грибами і корейською морквою



Салат з куркою, грибами і корейською морквою


Рецептів салатів настільки величезна кількість, що все їх не згадаєш. Цей рецепт присвячений прекрасній хрумкому і освіжаючому салатик, приготування якого непросто легко запам'ятовується, але і швидко готується. З-за звичайних і доступних продуктів приготувати це чудове блюдо не складе праці в будь-який час року.

Інгредієнти:
відварене куряче м'ясо - 300 г;
свіжий огірок - 3 шт.;
корейська морква - 200 г;
мариновані опеньки - 350 г;
майонез - 3 ст. л.

Процес приготування салату.


Заздалегідь відваріть м'ясо в трохи підсоленій воді. Це може бути грудинка або окіст. М'ясо і огірки рубаємо тонкою соломкою, але не змішуємо.

11


Готуємо формочку для салату. Для цього візьміть, наприклад, порожню круглу тару з-під майонезу, і, зріжте дно, залишаючи стінки висотою приблизно в десять сантиметрів. Змастіть стінки цієї форми майонезом (далі стане зрозуміло, навіщо це потрібно). Вибираємо відповідне блюдо для салату і встановлюємо цю форму в середині тарілки.

22


Викладаємо перший шар – відварне м'ясо. Його повинно бути рівно половина від загальної кількості. Вийде приблизно два сантиметри заввишки. Зверху рясно змащуємо майонезом.

33


Наступним буде грибний шар. У нашому рецепті використовуються мариновані «опеньки». Якщо ж ви не особливо відчуваєте до них любов, можна замінити на гриби «маслюки» або «грузді» – вони також відмінно поєднуватимуться в цьому салаті, так як мають приблизно такий же «хрусткий» смак. Грибочків також накладаємо половину того, що маємо і змащуємо ложкою майонезу. Не забуваємо «нарощування» салату притоптувати інгредієнти, щоб надалі він не розпався.

44


Наступним шаром будуть огірки. Їх буде в два рази більше, ніж грибів і м'яса. На шар з огірків нам знадобиться дві ложки майонезу. Особливу увагу приділяйте краям форми: рясно насичують майонезом, щоб, при знятті форми огірки не посипалися і не зіпсували всю картину страви.

55


Три шари салату готові. Тепер акуратненько, не кваплячись, піднімаємо нашу формочку і дивимося, що у нас вийшло.

66


Останній інгредієнт – це корейська морква. В даному приготуванні салату використовується куплена готова морква по-корейськи. Але якщо ви принциповий прихильник домашньої кухні, тоді приготуйте її заздалегідь. Викладаємо половину моркви поверх всіх шарів, формуючи гірку.

77


І останнім в оформленні салату. Будь-яке блюдо при подачі необхідно якось прикрасити, доповнити його зовнішній вигляд. Це може бути стружка сиру, шматочки помідори «черрі», гілочка петрушки, болгарський перець і так далі. Залежить від уподобань і смаків.

88


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок