Салат з баклажанів на зиму



Салат з баклажанів на зиму


А ви любите баклажани? Та як же не любити цей смачний і корисний овоч, можливо, ви просто не вмієте його готувати. Адже тільки з баклажана виходить чудове на смак овочеве рагу, ні з чим незрівнянна, ікра заморська баклажанна, а так само і найрізноманітніші заготовки на зиму. Ось про них ми сьогодні і поговоримо.

Баклажани – чудові овочі. Вони гарні і в смаженому, і в тушкованому, і в маринованому вигляді, а якщо ви їх законсервуєте, то взимку зможете урізноманітнити будь-який стіл – як повсякденний, так і святковий. Сьогодні пропонуємо вашій увазі рецепт консервованого салату з баклажанами на зиму.

На виході вийшло 5 літрових баночок.

Інгредієнти:
баклажани - 2 кг;
часник – 200 г;
сіль – 50 г;
морква по-корейськи - 0,5 кг;
перець болгарський - 1 кг;
цукровий пісок – 150 г;
оцет 6% - 100 г;
масло рослинне – 400 г;
петрушка зелена - великий пучок;
помідори червоні великі – 1 кг;
лавровий лист - 3-4 шт.;
горошок запашний - 4-5 шт.

Спосіб приготування салату з баклажанів.


Баклажани помити обсушити, відрізати плодоніжку і попку. Порізати баклажани кубиками.

11


Полити масло рослинне без запаху на дно каструлі. Викласти баклажани!

22


Помідори порізати кубиком не дрібно і відправити до баклажанів.

33


Болгарський перець ріжемо соломкою.

44


Перець так відправити в каструлю до баклажанів та помідорів.

55


Моркву порізати кружальцями і так само все до овочів!

66


Додати сіль і цукор.

77


Часник почистити і подрібнити через прес або в блендері.

88


Додати часник до овочів, перемішати.

99


Додати лаврушку і запашний перець і ставимо гаситися на повільний вогонь н 40-45 хвилин, іноді перемішувати.

В кінці додати великий пучок дрібно порізаної свіжої петрушки і оцет 6% 100 г або 1 дес. ложка есенції.

1010


Все готово! Поки тушкувалися овочі, я підготувала банки.

1111


Простерилізувала їх у мікрохвильовці кожну по 2-3 хвилини налив на дно банки трохи води, а кришки просто прокип’ятила в каструльці. Закатали, укутати на добу, перевернути кришками вниз! Чудово зберігаються вдома при кімнатній температурі.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок