Відкрити категорії

Салат Черепаха з куркою


Салат Черепаха з куркою

Я такий салатик роблю вже не перший рік. Домашнім він дуже подобається і завжди залишається порожня тарілка. Ось вирішила з вами поділитися рецептом приготування моєї черепашки.

Інгредієнти:
куряча грудка - 700 г;
яблука - 2 шт.;
сіль - за смаком;
сир - 200 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
яйця курячі - 5 шт.;
оливки чорні - банку;
майонез - 250-300 г.


Спосіб приготування салату Черепаха.


Беремо куряче філе відварюємо його до повної готовності. У мене не було в наявності курячого філе і я взяла курячу грудку, теж підійде. Відварюємо п'ять штук курячих яєць.


1


Якщо яйце дрібне то можна взяти шість штук. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо дрібно на кубики.


2


Потім цибулю необхідно обшпарити окропом.


3


Щоб пішов запах і був більш приємний на смак. Я нарізаю цибулю. Кип'ячу чайник з водою і заливаю миску з нарізаною цибулею до верху, щоб вона повністю поринула. Тримаю в окропі хвилин п'ять-сім.


4

Рекламний блок

Поки мій лук готується, я натираю весь сир на крупній тертці.


5


Яблука миємо і очищаємо від серцевини.


6


Яблука теж натираю на крупній тертці.


6


Яйця відварюю, охолоджую і очищаю. Яйце теж натираю на крупній тертці.


7


Беру оливки і ріжу на кільцями. Отже куряче філе зварилося, я його остудила і нарізала на кубики. Перший шар салату буде куряче філе. Ріжемо його кубиками, не дуже крупно, але і не дуже дрібно.


8


Викладаємо половину на тарілку, солимо, і змащуємо майонезом.


9


Наступний шар йде яблуко, теж викладаємо половину і змащуємо майонезом. Далі цибулю, після обшпарювання, я зливаю воду якомога більше, щоб стекла вода (я викладаю в друшляк). Викладаю наступний шар цибулею і теж змащую майонезом. Потім по черзі викладаю натерте яйце, знову змащую майонезом. Кожен шар солимо за смаком. Далі йде сир, його теж викладаємо шаром і змащуємо майонезом.


10


11


12


У нас залишилося все по половині. Продовжуємо класти далі шари. Куряче філе, цибуля, яблука, яйце, сир. Між кожним шаром змащуємо майонезом і солимо. Після робимо голову я її зробила з залишку сиру. Нарізаними оливками прикрашаємо нашу черепашку-робимо їй панцир.


13


Кілька оливок я ріжу навпіл і роблю з них ніжки та хвостик. Очі я зробила з кружечків оливок і ротик теж.


14


Ось яка чудова черепашка у мене вийшла.


15


Вона не тільки чудова, але ще й смачна. Спробуйте і вам сподобається!


16

Рекламний блок
Салат Черепаха з куркою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com