Салат Черепаха з куркою



Салат Черепаха з куркою
Я такий салатик роблю вже не перший рік . Домашнім він дуже подобається і завжди залишається порожня тарілка. Ось вирішила з вами поділитися рецептом приготування моєї черепашки.

Інгредієнти:
куряча грудка - 700 г;
яблука - 2 шт.;
сіль - за смаком;
сир - 200 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
яйця курячі - 5 шт.;
оливки чорні - банку;
майонез - 250-300 г.

Спосіб приготування салату Черепаха.


Беремо куряче філе відварюємо його до повної готовності. У мене не було в наявності курячого філе і я взяла курячу грудку, теж підійде. Відварюємо п'ять штук курячих яєць.

1

Якщо яйце дрібне то можна взяти шість штук. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо дрібно на кубики.

2

Потім цибулю необхідно обшпарити окропом.

3

Щоб пішов запах і був більш приємний на смак. Я нарізаю цибулю. Кип'ячу чайник з водою і заливаю миску з нарізаною цибулею до верху, щоб вона повністю поринула. Тримаю в окропі хвилин п'ять-сім.

4

Поки мій лук готується, я натираю весь сир на крупній тертці.

5

Яблука миємо і очищаємо від серцевини.

6

Яблука теж натираю на крупній тертці.

6

Яйця відварюю, охолоджую і очищаю. Яйце теж натираю на крупній тертці.

7

Беру оливки і ріжу на кільцями. Отже куряче філе зварилося, я його остудила і нарізала на кубики. Перший шар салату буде куряче філе. Ріжемо його кубиками, не дуже крупно, але і не дуже дрібно.

8

Викладаємо половину на тарілку, солимо, і змащуємо майонезом.

9

Наступний шар йде яблуко, теж викладаємо половину і змащуємо майонезом. Далі цибулю, після обшпарювання, я зливаю воду якомога більше, щоб стекла вода (я викладаю в друшляк). Викладаю наступний шар цибулею і теж змащую майонезом. Потім по черзі викладаю натерте яйце, знову змащую майонезом. Кожен шар солимо за смаком. Далі йде сир, його теж викладаємо шаром і змащуємо майонезом.

10

11

12

У нас залишилося все по половині. Продовжуємо класти далі шари. Куряче філе, цибуля, яблука, яйце, сир. Між кожним шаром змащуємо майонезом і солимо. Після робимо голову я її зробила з залишку сиру. Нарізаними оливками прикрашаємо нашу черепашку-робимо їй панцир.

13

Кілька оливок я ріжу навпіл і роблю з них ніжки та хвостик. Очі я зробила з кружечків оливок і ротик теж.

14

Ось яка чудова черепашка у мене вийшла.

15

Вона не тільки чудова, але ще й смачна. Спробуйте і вам сподобається!

16




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок