Салат з печінки і яблук



Салат з печінки і яблук


Печінка, погодьтеся, не дуже популярний продукт харчування, але в нашій родині його дуже люблять. А в салатах - особливо. Сьогодні поспішаю поділитися з вами дуже простим, але вітамінним салатом з яблучок і, як ви вже здогадалися, печінки.

Цей салат готується швидко. Вітамінів в ньому - море. Яблука, морква, лимон - звичайно, в сирому вигляді. А печінку необхідно буде смажити 2-3 хвилини на сковороді. Всі поживні речовини залишаться при ній.

Цей салат можна подавати як теплим, так і холодним, але охолонути у нього не виходить, вже дуже швидко мої домочадці його з'їдають.

Заправку будемо готувати теж корисну - сметана і лимонний сік. Салат виходить свіжим, кольоровим і смачним. Менше слів, переходимо до продуктів.

Інгредієнти:
- печінка - 200 г;
- яблука - 2 шт.;
- морква - 1 шт.;
- сир твердий (можна плавлений) - 100 г;
- сметана - 2 ст. л.;
- лимонний сік - з половинки невеликого лимона;
- сіль - саму малість.

Як приготувати салат з печінки і яблук.


Щоб приступити до складання салату, нам необхідно обсмажити печінку. У мене під рукою опинилася свиняча. Печінку я нарізала невеликими шматочками - соломкою. Кинула на розпечену сковороду, підсолила в кінці смаження, обсмажила з двох сторін до готовності. З часу 2-3 хвилини.

11


Яблучка не очищала від шкірочки, нарізала їх так само, як і печінку - соломкою.

22


Так само вчинила з сирком і з морквою.

33


Залишилося тільки зробити заправку. Для заправки я використовувала сметану, але не жирну, 15 %. Додала до неї сік половинки лимона, перемішала.

44


У салатниці змішала всі складові мого салату, але не заправляла відразу. Довела сіль за смаком. Заправкою, безпосередньо, поливала в порційній тарілці.

55


Приємного всім смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок