Кальмари в сметанному соусі



Кальмари в сметанному соусі


Інгредієнти:
М'ясо кальмарів - 500 г.,
Сметана жирністю 21% - 200 г.,
Свіжа петрушка - пучок,
2 цибулини середнього розміру,
кілька щіпок йодованої солі,
трошки чорного меленого перцю.

Спосіб приготування:
Підготуємо всі необхідні для приготування продукти.
Ретельно очищаємо тушки молюска, витягуючи з нього жорсткі пластини і знімемо плівку.

11



Акуратно нарізаємо кальмари тонкими шматочками, намагаючись не порушити цілісність його кілець.

22



Дуже дрібно нарізаємо петрушку.

33



Ріпчасту цибулю слід очистити від лушпиння і нарізати півкільцями. Потім залишаємо її та чекаємо поки пустить сік.

44



На розпечену сковороду, добре змащену рослинним маслом, висипаємо кальмари. Заливаємо сметаною і залишаємо тушкуватися на слабкому рівні вогню на протязі 5 хвилин, ні хвилиною менше, ні більше, інакше в результаті жорсткості кальмарів не уникнути. Варто лише кілька хвилин перетримати їх на сковороді і від ніжності і аромату не залишиться і сліду.

55



Присипаємо їх зеленню, солимо, додаємо перець.

66



Кальмари, приготовані за цим рецептом, прекрасні в гарячому і холодному вигляді.

77



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок