Салат з буряка з пекінською капустою



Салат з буряка з пекінською капустою


Хочу поділитися простим рецептом салату з серії «на кожен день». Думаю, поєднання буряків з яйцем і часником відомо багатьом з нас. Я теж часто його використовую. А коли такий «класичний» варіант набридає, починаю фантазувати, додаючи все, що є на той момент в холодильнику.

Саме так наш сьогоднішній салат і народився. Домочадцями він був схвалений, хоча, як правило, їм подавай салати з м'яса. І тепер я готую його досить часто в осінньо-зимовий період, поки з настанням весни не закінчаться запаси буряків.

Інгредієнти:
- Капуста пекінська - 400 г (приблизно половина);
- Буряк відварний - 3-4 шт. (залежно від розміру);
- Яйця - 2-3 шт.;
- Часник 1-2 зубчики;
- Майонез або сметана (для заправки);
- Зелень (будь - петрушка, зелена цибуля та ін.);
- Сіль

Як приготувати салат з буряка з пекінською капустою.


Отже, беремо попередньо відварений буряк, натираємо в салатник на крупній тертці.

11


Далі туди ж дрібно шаткуємо пекінську капусту.

22


Відварені яйця ріжемо кубиком (я люблю, коли крупно, а то салат і так виходить «для беззубих»).

33


Зелень (у мене в цей раз петрушка і зелений лук опинився) дрібно ріжемо.

44


Пару часточок часнику пропускаємо через часникодавку або ріжемо ножем дуже-дуже дрібно. Можна обійтися і без часнику, але ми в зимовий період намагаємося їсти його побільше, тому кладу скрізь, де можна і не можна.

55


Змішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль. Перець та інші приправи, на мій погляд, тут зайві. Заправляємо салат майонезом (або сумішшю його зі сметаною або кисляком) і подаємо до столу.

66


Маленьке зауваження: раніше вважала цей салат дієтичним. Але нещодавно дізналася, що буряк «крохмальний» овоч, тобто на ніч краще таким салатом все ж не зловживати, якщо переживаєте за свою фігуру.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок