Салат з курячих сердець
Інгредієнти:
Сердечка курячі - 250 г,
Морква - 2 шт.,
Сир твердого сорту - 120 г,
Печериці - 200 г,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Горіхи волоські - 100 г,
Яйця курячі - 3 шт.,
Сіль, перець - за смаком,
Майонез для заправки.
Як приготувати салат з курячих сердець.
Курячі сердечка промивають холодною водою, обсушують на паперовому рушнику. Очищають субпродукт від зайвого жиру і плівок, нарізають кожне сердечко соломкою. Далі приготувати курячі сердечка для салату можна кількома способами.
У першому випадку, викладають субпродукт на розігріту сковороду, вливають олію і тушкують під закритою кришкою протягом тридцяти хвилин. Перед додаванням в салат курячі сердечка поміщають на паперову серветку, щоб з них стекла зайва олійна рідина.
Смачними і ніжними виходять курячі сердечка в салаті, якщо їх перед обсмажуванням залишити субпродукт на півгодини в маринаді. Для отримання маринаду в окрему ємність видавлюють сік половинки апельсина, пів чайної ложки меду, третину склянки червоного сухого вина, перемішують інгредієнти до однорідності.
Другий (дієтичний) варіант обробки курячих сердечок для смачного салату - відварити субпродукт до готовності в злегка підсоленій воді. Процес, як правило, займає близько двадцяти хвилин. Для пряного аромату у воду можна додати лавровий лист.
Моркву натирають на тертці для корейської моркви і пасерувати з соняшниковим маслом на сковороді. Зменшити харчову цінність салату з курячими сердечками і грибами можна, якщо замість смаженої моркви додати відварену.
Яйця відварюють круто, охолоджують і натирають на дрібній тертці.
Ріпчасту цибулю дрібно шаткують, кладуть овоч в окрему ємність і заливають його маринадом, приготованого з половини склянки оцту і такої ж кількості цукру, столової ложки солі. Щоб у салаті з курячими сердечками маринована цибуля не була гіркою, достатньо залишити її в маринаді на тридцять хвилин. По закінченню процесу цибулю кілька разів віджимають руками.
Гриби промивають водою, обсушують, нарізають пластинками і обсмажують на сковороді до готовності.
Твердий сир, згідно з рецептом салату з курячими сердечками, як на фото, натирають за допомогою дрібної терки.
Волоські горіхи подрібнюють у блендері, за необхідності попередньо підсушують ядра в духовці.
Всі інгредієнти в рецепті салату з курячими сердечками змішують в окремій ємкості, додають спеції, заправляють майонезом і поміщають в холодильник на одну-дві години для просочення.
Як оформити салат?
Салат з курячих сердечок, як на фото, викладений шарами, стане оригінальним варіантом для святкового столу.
1. Для його оформлення на дно плоского посуду викладають моркву, промащують шар майонезом.
2. Поміщають на овоч обсмажені гриби і подрібнену цибулю.
3. Наступний шар складається з курячих сердечок, які також покривають заправкою.
4. Верхівку салату обсипають подрібненими яйцями, знову покривають сіточкою майонезу.
5. Зверху прикрашають страву сиром і горіхами.
Рекомендації щодо приготування курячих сердець.
М'ясо, риба або шинка, як правило, додаються в салат для того, щоб зробити страву більш поживною і ситною. Альтернативною заміною цих звичних інгредієнтів можуть стати курячі сердечка. З-за того, що багато хто не знають, як правильно приготувати курячі сердечка для салату, смакові властивості даного субпродукту часто недооцінюються.
Курячі сердечка багаті білком, магнієм, фосфором, залізом, цинком та іншими мікроелементами, містить вітаміни груп А, В, РР. Харчова цінність субпродукту на сто грам складає всього лише сто п'ятдесят калорій. У них практично немає насичених жирів, що дозволяє включати субпродукт у меню дієтичного харчування. Також корисно їсти курячі сердечка в салатах людям, які страждають розладом нервової системи, серцевими недугами або анемією.
Для приготування страв досвідчені кулінари рекомендують використовувати охолоджені, а не заморожені курячі сердечка. Це пояснюється тим, що за зовнішнім виглядом охолоджених сердечок можна визначити свіжість субпродукту. Такі сердечка повинні бути темного червоного відтінку, без запаху і пошкоджень, з гладкою поверхнею.
Якщо вибір припав на заморожені курячі сердечка, то їх ні в якому випадки не розморожують у мікрохвильовці. Субпродукт під впливом термічної обробки стане сухим і жорстким, втратить всі свої корисні властивості. Заморожені курячі сердечка для салату з корейською морквою поміщають в холодильник, а потім залишають при кімнатній температурі в ємності з водою до повного відтавання льоду.