Відкрити категорії

Салат з курячих сердець




Інгредієнти:
Сердечка курячі - 250 г,
Морква - 2 шт.,
Сир твердого сорту - 120 г,
Печериці - 200 г,
Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
Горіхи волоські - 100 г,
Яйця курячі - 3 шт.,
Сіль, перець - за смаком,
Майонез для заправки.

Як приготувати салат з курячих сердець.


Курячі сердечка промивають холодною водою, обсушують на паперовому рушнику. Очищають субпродукт від зайвого жиру і плівок, нарізають кожне сердечко соломкою. Далі приготувати курячі сердечка для салату можна кількома способами.

1


У першому випадку, викладають субпродукт на розігріту сковороду, вливають олію і тушкують під закритою кришкою протягом тридцяти хвилин. Перед додаванням в салат курячі сердечка поміщають на паперову серветку, щоб з них стекла зайва олійна рідина.

Смачними і ніжними виходять курячі сердечка в салаті, якщо їх перед обсмажуванням залишити субпродукт на півгодини в маринаді. Для отримання маринаду в окрему ємність видавлюють сік половинки апельсина, пів чайної ложки меду, третину склянки червоного сухого вина, перемішують інгредієнти до однорідності.

Другий (дієтичний) варіант обробки курячих сердечок для смачного салату - відварити субпродукт до готовності в злегка підсоленій воді. Процес, як правило, займає близько двадцяти хвилин. Для пряного аромату у воду можна додати лавровий лист.

Моркву натирають на тертці для корейської моркви і пасерувати з соняшниковим маслом на сковороді. Зменшити харчову цінність салату з курячими сердечками і грибами можна, якщо замість смаженої моркви додати відварену.

2


Яйця відварюють круто, охолоджують і натирають на дрібній тертці.

Ріпчасту цибулю дрібно шаткують, кладуть овоч в окрему ємність і заливають його маринадом, приготованого з половини склянки оцту і такої ж кількості цукру, столової ложки солі. Щоб у салаті з курячими сердечками маринована цибуля не була гіркою, достатньо залишити її в маринаді на тридцять хвилин. По закінченню процесу цибулю кілька разів віджимають руками.

3


Гриби промивають водою, обсушують, нарізають пластинками і обсмажують на сковороді до готовності.

4


Твердий сир, згідно з рецептом салату з курячими сердечками, як на фото, натирають за допомогою дрібної терки.

5


Волоські горіхи подрібнюють у блендері, за необхідності попередньо підсушують ядра в духовці.

6


Всі інгредієнти в рецепті салату з курячими сердечками змішують в окремій ємкості, додають спеції, заправляють майонезом і поміщають в холодильник на одну-дві години для просочення.

Як оформити салат?


Салат з курячих сердечок, як на фото, викладений шарами, стане оригінальним варіантом для святкового столу.

7


1. Для його оформлення на дно плоского посуду викладають моркву, промащують шар майонезом.

2. Поміщають на овоч обсмажені гриби і подрібнену цибулю.

3. Наступний шар складається з курячих сердечок, які також покривають заправкою.

4. Верхівку салату обсипають подрібненими яйцями, знову покривають сіточкою майонезу.

5. Зверху прикрашають страву сиром і горіхами.

Рекомендації щодо приготування курячих сердець.


М'ясо, риба або шинка, як правило, додаються в салат для того, щоб зробити страву більш поживною і ситною. Альтернативною заміною цих звичних інгредієнтів можуть стати курячі сердечка. З-за того, що багато хто не знають, як правильно приготувати курячі сердечка для салату, смакові властивості даного субпродукту часто недооцінюються.

8


Курячі сердечка багаті білком, магнієм, фосфором, залізом, цинком та іншими мікроелементами, містить вітаміни груп А, В, РР. Харчова цінність субпродукту на сто грам складає всього лише сто п'ятдесят калорій. У них практично немає насичених жирів, що дозволяє включати субпродукт у меню дієтичного харчування. Також корисно їсти курячі сердечка в салатах людям, які страждають розладом нервової системи, серцевими недугами або анемією.

Для приготування страв досвідчені кулінари рекомендують використовувати охолоджені, а не заморожені курячі сердечка. Це пояснюється тим, що за зовнішнім виглядом охолоджених сердечок можна визначити свіжість субпродукту. Такі сердечка повинні бути темного червоного відтінку, без запаху і пошкоджень, з гладкою поверхнею.

Якщо вибір припав на заморожені курячі сердечка, то їх ні в якому випадки не розморожують у мікрохвильовці. Субпродукт під впливом термічної обробки стане сухим і жорстким, втратить всі свої корисні властивості. Заморожені курячі сердечка для салату з корейською морквою поміщають в холодильник, а потім залишають при кімнатній температурі в ємності з водою до повного відтавання льоду.


Салат з курячих сердець
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com