Салат з маринованих грибів



Салат з маринованих грибів


Вже й не пам'ятаю де вичитала рецепт цього салату, але він мені дуже сподобався. Вдома прижився, і навіть більше - став традиційним, готується до Нового року. При цьому став моїм найулюбленішим новорічним салатом. Його рецептом я і хочу з вами поділитися.

Інгредієнти:
мариновані гриби - 1 банка;
оливки - 0,4 банки;
перець болгарський - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
курка - 300 гр.;
майонез для заправки;
сир твердий - 300 г.

Як приготувати салат з маринованих грибів.


Першим ділом займемося грибами. Вони повинні бути дійсно промаринованими. Пробуємо грибочки на смак, якщо маринаду недостатньо, і вони просто солоні, можна додати на кілька хвилин оцет в грибний розсіл. Далі гриби дістаємо, і великі розрізаємо.

11


Дрібно нарізаємо цибульку. На сковороду додаємо рослинне масло, обсмажуємо цибулю і через пару хвилин до нього кладемо наші грибочки. Обсмажуємо все це недовго. Цибуля не повинна горіти.

22


Тим часом, поки грибочки смажаться, натираємо на крупній тертці сир. Сир краще всього вибирати твердих сортів. Я беру голландський або гауду.

33


Дрібно нарізаємо свіжий болгарський перчик. Головне тут не переборщити. Я завжди беру не більше однієї штуки. Краще всього в цьому салаті виглядає червоний перець, але такого мені знайти не вдалося, довелося взяти жовтий.

44


У глибокій чашці змішуємо сир з перчиком.

55


Туди ж додаємо гриби. Я люблю саме гарячі, прямо зі сковорідки. Тоді сир трохи підплавляється. Але, якщо вам так не подобається, грибочки можна остудити.

66


Оливки ріжемо кільцями. Так вони будуть виглядати в салаті цікавіше.

77


Перемішуємо всі інгредієнти.

88


Отже, ми дійшли до курочки. Найкраще для такого салату купувати філе. Його і варити і смажити зручніше. Відварюємо курочку і поділяємо на дрібні волокна.

99


І, нарешті всі складові вже додані, салат готовий, залишилося заправити його майонезом.

1010


Ось такий вигляд він набуває в готовому вигляді. Як я писала раніше з червоним перчиком виглядати він буде значно цікавіше.

1111


Смак у цього салату дуже незвичайний. Чесно сказати, гості ще жодного разу толком не зрозуміли з чого він зроблений. Але в цьому і полягає його родзинка. Спробуйте, він вам обов'язково сподобається. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок