Відкрити категорії

Салат-коктейль


Салат-коктейль


Мені дуже подобається, коли на різноманітних застіллях або фуршетах підносять порційні салати або, як їх ще прийнято називати, салати-коктейлі. Впевнена, що таким чином, дуже красиво і вишукано, можна оформити більшість відомих і улюблених салатів - було б бажання, а також спеціальні келихи для незвичайної подачі.

Інгредієнти:
Для млинців:
- сироватка - 100 мл;
- вода кип'ячена - 50 мл;
- яйце - 1 шт.;
- борошно - 5 ст. л.;
- сіль – щіпка;
- цукор - 1 ч. л.;
- зелень кропу - пару гілочок;
- рослинна олія - 1 ст. л.

Для начинки:
- сьомга слабосолона - 150 г.

Інші продукти для салату:
- листя салату – пучок;
- маслини без кісточок - 100 г;
- перець болгарський - 1 шт.;
- помідори черрі - 10 шт.;
- сир твердих сортів - 50 г;
- французька гірчиця (у зернах) - 6 ч. л.;
- лимон для подачі - 6 скибочок.

Процес приготування салату-коктейлю.


Для початку я б рекомендувала приготувати тісто для млинців. Для цього ми змішуємо сироватку, воду, рослинне масло, збите яйце. Потихеньку додаємо сухі інгредієнти і замішуємо віночком негусте однорідне тісто.

11


Додаємо подрібнену зелень кропу, перемішуємо.

22

Рекламний блок
Випікаємо млинці з двох сторін до рум'яної і апетитної скоринки.

33


Солону червону рибку нарізаємо невеликими кубиками.

44


Викладаємо начинку на млинці, звертаємо рулетиками і нарізаємо десь 5 см шириною.

55

 

66


Листочки салату промиваємо й обсушуємо.

77


Салат рвемо руками і викладаємо на дно в підготовлені келихи для подачі.

88


На листя салату розміщуємо роли з млинчиків.

99


Далі слід порізаний кубиками ароматний болгарський перчик.

1010


За перчиком викладаємо в келихи порізані маслини і помідори черрі.

1111


Зверху потрібно покласти по чайній ложечці французької гірчиці для пікантності.

1212


І на завершення - шар тертого твердого сиру.

1313


Прикрашаємо наш салатик скибочкою лимона і гілочкою зелені. Це дуже соковито, смачно, свіжо і оригінально.

Рекламний блок
Салат-коктейль


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com