Салат Сніжинка



Салат Сніжинка


Прекрасне поєднання чорносливу, курячого м'яса і волоського горіха зробили цей салат одним з найулюбленіших в моїй родині. І яким би прихильником здорового харчування я не була, святковий стіл хоча б без одного салату важко собі уявляю.

Головне, вважаю, всі інгредієнти салату повинні бути свіжими, а сам салат не повинен під'їдатися кілька днів. Попереду довгі холодні місяці. Мій сьогоднішній салат підійде до будь-якого зимового гуляння та свята.

Я робила маленьку порцію салату, так що, якщо ви готуєте більше, ніж на 3 осіб, інгредієнти множте на 2. Ну, або на скільки вважаєте за потрібне.

Інгредієнти:
100 г вареного курячого м'яса (приблизно четвертинка грудки);
50 г чорносливу;
170 г смажених грибів;
2 варених яйця;
50 г сиру;
1 невелика цибулина;
50 г волоських горіхів;
100 г майонезу;
рослинна олія для смаження.

Як приготувати салат Сніжинка.


Для приготування салату потрібно заздалегідь зварити курячу грудку і яйця. Посмажити гриби і цибулю. Можна смажити їх разом, можна і окремо. Гриби підійдуть будь-які. У мене заготовлені з осені білі і підосичники. На вигляд вони, може, і не такі апетитні, як печериці. Зате смак у наших лісових грибів дуже багатий.

Чорнослив треба розмочити, промити і обсушити.

Важливо, щоб всі інгредієнти для салату були однієї температури. Це правило приготування будь-яких салатів.

Отже, салат.

Чорнослив. Я його дрібно порізала. Шар промазала майонезом.

11


М'ясо. Теж порізала і промазала.

22


Гриби. Змащувати не стала.

33


Цибуля. Майонез знову пропустила. Але ви, якщо хочете, можете кожен шар змащувати.

44


Жовток. Натерла на дрібній тертці. Шар трохи змастила майонезом. Білки залишила на потім.

55


Сир. Його я натерла на крупній тертці.

66


І знову майонез.

77


Горіхи. Їх я подрібнила блендером.

88


Засипала верх салату досить густо, але частина горіхів залишила для прикраси.

99


Білок. Натерла на дрібній тертці.

1010


Виклала на горіхи. Тут ви теж можете використовувати майонез. Але я не стала. Горіхами «намалювала» сніжинку.

1111


Тепер салату потрібно дати настоятися в холодильнику кілька годин.

Приємного смаку і веселих свят!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок