Різдвяний салат



Різдвяний салат


Ще кілька століть тому наші предки-християни і не замислювалися над тим, як приготувати салати на Різдво, просто тому що традиції їх приготування на святковий стіл не існувало. Однак сьогодні приготування різдвяних салатів в домашніх умовах міцно вросло в нашу сучасну традицію цього свята, і уявити собі застілля без будь-яких салатів ми не можемо.

При приготуванні цього салату, кожен інгредієнт складається і розподіляється по посуді шарами. Посуд підбирається такий, який буде виставлений на святковий стіл.
Можна складати як у глибоку салатницю, так і не дуже глибоку.

Інгредієнти:
сьомга - 400 г;
яйця курячі - 5 шт.;
картопля - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
масло вершкове - 100 г;
сир твердий - 150 г;
майонез - 70 г;
ікра червона - 300 г.

Як приготувати Різдвяний салат.


Сьомгу нарізати дрібними шматочками, укласти і розподілити на дні посуду.

11


Зварити картоплю. Варену картоплю натерти на крупній тертці. Укласти поверх сьомги і рівно розподілити.

22


Зварити яйце. Очистити і розділити білки окремо з жовтками. Білок натерти на крупній тертці і рівно розподілити на блюді поверх картоплі.

33

 

44


Натерти дрібно жовток і розкласти на блюді поверх білка.

55


Нарізати дрібно цибулю і розкласти на блюді поверх жовтка.

66

 

77


Вершкове масло натерти на крупній тертці і рівно розподілити на блюді поверх лука.

88


Натерти сир на крупній тертці і рівно розподілити поверх масла.

99


Майонезом акуратно покрити всю поверхню салату, не перемішуючи.

1010


Розкласти червону ікру по всій поверхні салату, покритим майонезом.

1111


Можна в залежності від свята щось написати ікрою або зобразити (тут хай творить Ваша фантазія). Приємного смаку і веселих свят.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок