Новорічний торт-салат



Новорічний торт-салат


Для того, щоб салати і закуски, призначені для новорічного столу, відповідали своєму статусу - виглядали по-святковому ефектно і викликали підвищений апетит, зовсім не обов'язково використовувати дорогі заморські делікатеси. Якщо проявити трохи фантазії, а страву відповідним чином прикрасити, то навіть з мінімальної кількості найдоступніших продуктів, можна змайструвати кулінарне диво.

Курячі стегна, морква, кабачки, цибуля, зелень і яйця - ось невеликий список продуктів, що входять до складу торта-салату. Всі компоненти завжди можна купити в будь-якому продовольчому супермаркеті.

Інгредієнти:
курячі стегна - 2 шт.;
кабачок - 2 шт.;
яйця курячі - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
майонез - 150 г;
петрушка - пучок.

Як приготувати новорічний торт-салат.


Щоб кулінарний виріб повністю відповідав своїй назві - торт-салат, кабачки допоможуть відтворити округлу форму, а крем замінить звичайний майонез.

Займемося підготовкою наших складових. Моркву і яйця слід відварити курячі стегна - підсмажити.

11


Знявши з кабачків шкірку, наріжемо довгі пластини. Різати треба вздовж кабачка. Заготовки з кабачків на 15 хвилин опускають у підсолену воду. Після цього підсушити, виклавши їх на рушник, і обсмажимо.

22


Ось наші продукти в готовому вигляді.

33


Перейдемо до другого етапу підготовки. Яйця натираємо на дрібній тертці, причому разом, як білок, так і жовток. Те ж саме зробимо і з одною морквою. Друга нам знадобиться для прикраси і формування дна салату. М'ясо і невелику цибулину подрібнити невеликими кубиками. Можна приступати до створення новорічної страви. Дно і боки глибокої тарілки або форми устеляємо смужками кабачків, промазуємо майонезом.

44


Перший шар - половина подрібненої моркви, покритої майонезом. Нею застелемо дно нашої кабачкової конструкції.

55


Зверху - шар курячого м'яса.

66


Потім - майонез, цибуля, м'ясо і зверху знову майонез. Взагалі, шари можна накладати довільно.

77


М'ясну частину покриємо другою половиною подрібненої моркви і майонезом.

88


Останній шар - яйця. Підсолимо, поперчити, заллємо майонезом.

99


Складові салату злегка придавити і накрити хвостиками кабачків, а непокрите дно прикриємо морквяними пластинками.

1010


Конструкцію у такому вигляді на годину прибираємо в холодильник. За цей час зробимо прикраси. Із залишків моркви нарізаємо тонкі смужки, з яких сформуємо трояндочки. Подрібнити зелень петрушки (або будь-яку іншу). Страву з готовим салатом накриємо плоскою тарілкою і швидко перевернемо. Наш торт-салат проявить себе у всій своїй красі і без прикрас.

1111


Центр торта оформимо зеленню і морквяними прикрасами, краї тарілки посипаємо зеленню. І звичайним салатом, призначення якого - щоденне меню, можна не тільки прикрасити святковий стіл, але й підняти настрій, створити атмосферу урочистості моменту.

1212


Крім того, салат вийшов не тільки красивим, але дуже ніжним на смак і з досить апетитним розрізом.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок