Салат Черепаха



Салат Черепаха


Багатошаровий, смачний і красивий салат, який сподобається вашим дітям і дорослим. Прекрасний варіант для дитячого Дня народження. Його можна, і навіть потрібно зробити заздалегідь для того, щоб він просочився. Таким чином, у вас з'явиться час приготувати що-небудь ще.

Інгредієнти:
1 середня куряча грудка (відварна);
200 г гриби (нарізані);
150-200 г сиру (натертий на дрібній тертці);
3-4 шт. яєць (натерті на дрібній тертці);
250 г волоських горіхів;
1 невелика цибулина (дрібно нарізана);
200 г майонез.

Для прикраси:
листя салату;
маслини;
зелень.

Як приготувати салат Черепаха.


Для початку підготуємо все. Цибулину очистити, дрібно порізати. Хто не дуже любить запах цибулі, можна обдати окропом вже нарізану цибулю і дати трохи постояти (3 хвилини), сильний запах піде.

11


1 середню курячу грудку відварити і нарізати шматочками. Відкласти в сторону.

22


Гриби промити, нарізати середнього розміру і трохи посмажити на сковорідці. Відкласти в сторону.

33


Сир натерти на дрібній тертці. Відкласти в сторону. Натерти яйця на дрібній тертці, так салат буде ніжніше і краще просочиться. Волоські горіхи подрібнити (я це роблю на блендері). Відкласти в сторону.

44


Приступимо до складання салату. На плоске блюдо по колу викласти листя салату - це наша травичка. Перший шар - куряча грудка (викласти у вигляді овалу).

55


Другий шар - половина волоських горіхів. Інша половина знадобитися для панцира. Третій шар змастити майонезом. Щоб легше було це зробити, в пакеті з майонезом обрізається куточок і видавлюється майонез тонкою цівкою (чим менше куточок, тим менше цівка) в довільному порядку.

66


Четвертий шар - порізану цибулю, а зверху гриби. Щоб черепашці надати натуральний вигляд (овальне тіло), кожен шар трохи зменшувати в діаметрі.

77


П'ятий - знову шар майонезу. Шостий шар - дрібно натертий сир.

88


Сьомий шар - дрібно терті яйця. Між цими 2-ма шарами я б теж промазала майонез, так як мені здався мій салат сухуватий. Хоча гостям і так все шалено сподобалося. Далі яйця, змастити майонезом. І нарешті, все посипати половиною волоських горіхів.

99


Підготуємо пальму: на шпажку нанизуємо маслини без кісточок, листя пальми - 3 гілочки петрушки (краще петрушки, т. к. кріп валиться).

1010


І це твір вколюємо у відварну картоплю або яблуко. Садимо пальму поруч із черепахою.

1111


Прикрашаємо нашу черепаху: голову зробити з яйця. Очі і ніс з чорного горошку (перцю), волосся з кропу, рот з вареної моркви. Зверху нашу черепаху покриваємо панциром, тобто наносимо сіточку з майонезу як показано на фото. Сподіваюся вам сподобатися. Це не тільки красиво, але й смачно!

Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок