Салат із червонокачанної капусти



Салат із червонокачанної капусти


Цей салат з червонокачанної капусти, опускаючи інформацію про вітаміни, мікроелементи і поживні цінності, можна назвати «зарядкою для зубів». Соковиті, міцні, хрусткі овочі тут не піддаються тепловій обробці, тому зберігають природну свіжість і щільну текстуру. Кисло-солодкі яблука і крапля лимона, а також ніжне середовище оливкової олії пом'якшують ліловий мікс, додають фруктові нотки.

При всій простоті вітамінна закуска з червонокачанної капусти - страва смачна і підходить для пісного меню.

Інгредієнти:
червонокачанна і білокачанна капуста - 300 г;
огірки - 1-2 шт.;
яблука (бажано кислуватих сортів) - 1-2 шт.;
лимон – 1/2 шт;
цибуля – 1/2 шт.;
оливкова олія - 2-3 ст. л.;
сіль;
перець.

Як приготувати салат із червонокачанної капусти.


Шаткуємо, вимивши, висушивши, тонкою, довгою соломкою спочатку білокачанну капусту - відправляємо в простору миску.

11


Таким же «калібром» подрібнюємо червонокачанну капусту.

22


Посипавши сіль, перетираємо обидва сорти - добиваємося деякого розм'якшення волокон.

33


Очистивши від лушпиння, півкільцями або пір'ям ріжемо цибулину. Для салату, підтримуючи колірну палітру міксу, вибираємо лілову ріпчасту цибулю.

44


Свіжі огірки нарізаємо досить великими часточками або кубиками.

55


З яблук знімаємо шкірку, шаткуємо пластинами і відразу ж збризкуємо лимонним соком.

66


Обережно струшуємо всі компоненти, кидаємо мелені спеції, заправляємо соком лимона і оливковим маслом, ще раз перемішуємо - пробуємо.

77


Подаємо салат з червонокачанної капусти самостійно або ж з м'ясними виробами типу приготованих на грилі, багатті, в духовці ковбасками. Приємного апетиту!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок