Лечо з болгарського перцю
Лечо з болгарського перцю - є не тільки ароматною і запашною консервацією на зиму, але і прекрасне доповнення до різних гарнірів. Тому цей салатик я закручую рік від року. Існує багато різноманітних рецептів по його приготуванню і кожна господиня перетворює це блюдо по своєму. Хочу і я запропонувати свій варіант даної закрутки.
І так склад продуктів дуже простий, для приготування закрутки нам знадобиться звичайно ж болгарський перець ( його можна використовувати як червоний, так і зелений ), помідори, цукор і сіль можна додавати звичайно ж і по своєму смаку, я вказала так як роблю сама, оцет ( у мене була оцтова есенція 70%, тому я вказала її пропорції, але якщо у вас 9%, то пів склянки буде достатньо ), по часнику теж хотіла б сказати, його можна як більше так і менше, та олію соняшникову .
Інгредієнти:
перець болгарський - 3 кг;
томати - 5 кг;
часник - 6-7 головок;
масло рослинне - 1 стакан;
цукор - 1 склянка;
сіль - 1 ст. ложка;
оцтова есенція 70% - 2 ст. ложки
Як приготувати лечо з болгарського перцю.
Першим ділом перекручуємо підготовлені томати.
І ставимо варити 20 хвилин.
Поки варимо томат, попутно миємо і стерилізуємо банки і кришки.
Чистимо, ріжемо перець, ось такими смужками.
І часник, порізаний пластинками.
Після того як 20 хвилин пройшли, додаємо масло.
Цукор.
Сіль та оцет.
І даємо покипіти ще 5 хвилин, після чого додаємо перець і варимо приблизно 20 хвилин, до готовності перцю. Часник кидаємо в самому кінці хвилин за п'ять. Розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками .
І взимку насолоджуємося смачним лечо.
Смачного!