Тайський салат з кальмарами



Тайський салат з кальмарами

Інгредієнти:
Великий кальмар очищений - 1шт.,
Салат Айсберг, капуста різних сортів - по жмені,
Огірок - 1шт.,
Перець Чилі - за смаком.,
Болгарський перець - ½ червоного, ½ зеленого,
Стебло селери - 1шт.,
Цибуля червона салатна або шалот - 1шт.,
Часник - 1 зубок.,
Лайм - 1шт.,
М'ята свіжа - кілька листків,
Рибний соус - 3 ст. ложки,
Кунжутна олія - 1 ч.л.,
Цукру - 1 ч.л. без верху,
щіпка солі.

Як приготувати тайський салат з кальмарами.


Овочі - перець, селеру, огірок і цибулю треба нашинкувати соломкою.

 

11



Довести до кипіння воду в каструлі, знизити нагрів до мінімуму і опустити туди розморожену очищену тушку кальмара.

 

2


Тримати рівно 2 хвилини, не більше. Далі витягнути остигати. Можливо, знайдуться скептики, які будуть стверджувати, що м'ясо кальмара залишилося сирим, але запевняю, це не так. Воно буде м'яким і не гумовим, на Ваше здивування.


Далі зробити заправку. В ступку насипати цукор, подрібнені часник і перець чилі. Додати цедру лайма і розачавити все як слід. Потім змішати кашку з рибним соусом і кунжутним маслом.

 

3


Так само видавити трохи соку лайма. Оригінальнеу заправку одержимо.

 

44


А тепер просто огірки різані нею заправити.

 

55

 

Кальмар вже охолов, зняти плівку, прибрати хрящі і порізати його кільцями.

 

66

 

Салатні листя порвати руками і змішати в глибокій чашці. Додати кальмари і заправку, а потім акуратно розмішати руками.

 

7


Салат легкий, ароматний, дуже тайський і дуже смачний.


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок