Салат Ніжинський



Салат Ніжинський


Дуже душевний і смачний ніжинський салат - зимова заготівля з огірків. У багатьох дачників трапляється так, що огірки переростають. Солити такі переростки рідко хто береться, а викидати шкода. У таких випадках рекомендую приготувати дуже смачний салат.

Мені так подобається, що, не маючи дачі і огірків-переростків, я спеціально купую в магазині звичайні огірки, щоб зробити таку заготовку. З урахуванням вартості огірків, все одно виходить дуже дешево, дуже смачно і з цим рецептом - дуже просто. Давайте зараз зробимо консервування на зиму ніжинського салату.

Інгредієнти:
огірки - 3 кг;
цибуля - 1 кг;
олія соняшникова - 200 г;
цукор - 5 столових ложок;
сіль - 3 столових ложки без гірки;
кріп свіжий - 100 г;
петрушка - 200 г;
перець запашний - приблизно 15 горошин;
оцтова есенція - 2 столових ложки.

Як приготувати салат Ніжинський.


Огірки миємо, можна залишити у воді на півгодини-годину.

11


Дістаємо, обрубаємо кінчики - вони будуть заважати естетиці нашого салату, шаткуємо тонкими півкільцями, відправляємо в каструлю, де буде готуватися салат.

22


Ріжемо півкільцями цибулю.

33


Дрібно нарубаємо зелень.

44

 

55


Відправляємо цибулю, зелень і духмяний перець в каструлю до огірків.

66


Кількість продуктів, які я взяла для заготівлі, у мене рівно розподілялося по двох каструлях.

77


Тому на дві частини я поділила сіль і цукор, додавши їх до овочів.

88


Перемішуємо вміст і залишаємо хвилин на 20.

Тим часом миємо і стерилізуємо банки і кришки.

99


У салат, який вже дав сік, додаємо олію і ставимо на вогонь. Будемо варити.

1010

 

1111


Тут існує два варіанти заготовки. Можна розкласти салат по банках, накрити кришками, поставити їх стерилізуватися і через 20 хвилин «паровій бані» закатати.

Але в цьому напрямку не пішла. По-перше, споруджувати водяну баню - це довго. По-друге, після парової бані салат неминуче осідає і виходить не зовсім повна банка.

Тому я пішла простим і надійним шляхом: варимо. П'ять хвилин.

1212


Потім додаємо 120-150 г води, в якій розбавлена столова ложка оцту (на кожну каструлю, якщо ємність одна 300 г води і весь оцет за рецептом).

1313


Кипить ще п'ять хвилин - можна розкладати по банках. Закатуємо. Перевертаємо - і остигати під «шубу», тобто під теплий рушник.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок