Салат з язика



Салат з язика


Запевняю Вас, що перед Вами досить-таки незвичайний, але дуже смачний салат з яловичого язика. Він обов'язково сподобається вашим домочадцям і гостям.

Інгредієнти:
сир пармезан - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце куряче - 4 шт.;
язик телячий - 1 шт.;
редька зелена (китайська) 1 шт.;
часник часточки - 1 шт.;
майонез домашній за смаком;
сіль морська за смаком;
чорний перець мелений за смаком.

Як приготувати салат з язика.

Язик по праву можна вважати делікатесом. Він смачний, ніжний і поживний. Найчастіше в кулінарних рецептах використовується яловичий і телячий язик, рідше - свинячий.

11


Перед приготуванням язик радять замочити в холодній воді, після відварювати з додаванням солі і спецій протягом кількох годин. Як тільки язик стане м'який, його перекладають у холодну воду, дають охолонути і знімають шкірку. Далі діють відповідно кулінарного рецепту.

22


У мене для язика куплена спеціальна зубна щіточка. І після покупки я не вимочую його, а чищу з її допомогою. Замість зубної пасти використовую оцет. Язик стає чистий і білосніжний, можна сказати стерильний. Оцет не зробить його кислим, не бійтеся. Він весь змиється водою, не встигнувши всмоктатися в м'якоть.

Я завжди додаю в бульйон для варіння язика крупно нарізану ріпчасту цибулю і моркву, пастернак або корінь селери сухий. Все залежить від Ваших смакових пристрастей.

33


Язик ріжемо соломкою або кубиками. Справа смаку. В язик, в дрібну (це важливо) тертку, сир і варені яйця. Цибулю дуже дрібно. Перемішуємо.

44


В окремій посуді. Натираємо на корейській тертці зелену редьку. Додаємо туди видавлений часник.

55


Миску з редькою відставляємо.

Змішуємо редьку і язик безпосередньо перед приходом гостей. Заправляємо майонезом і свіжою зеленню.

66


Смаком ви будете приємно здивовані. Це я вам обіцяю. Салат не схожий ні на один, раніше мною спробуваних. А салати взагалі моє улюблене блюдо, готую їх багато і часто, не тільки на свята. Не знаю, наскільки доречно замість зеленої редьки використовувати, наприклад, звичайну. За смак салату я відповідаю лише з точно використаними за рецептом інгредієнтами.

Як правильно варити яловичий язик.

Ці правила також підійдуть і для свинячого язика. Отже, перед варінням язик краще замочити у воді на півгодини мінімум, щоб було простіше очищати його від забруднень. Після вимочування ножем приберіть з язика слиз, жир, бруд, кров, залишивши шкіру чистою, потім добре промийте під холодною водою.

Далі в каструлю потрібно налити холодну воду, довести її до кипіння і покласти язик. При варінні язик збільшується в розмірі, тому якщо він великий, краще розрізати його навпіл. Проваріть його до нового закипання води, зніміть пеню, варіть 15 хвилин, потім злийте воду.

88


Далі його потрібно знову покласти в киплячу воду і дати їй закипіти, потім варити до готовності. Занурення язика саме в киплячу, а не в холодну воду, зробіть його більш соковитим і ніжним.

Відповідь на питання про те, скільки варити яловичий язик, залежить від ваги, розміру, віку корови, як правило, це не менше 2 і не більше 4 годин. Перевірити готовність можна так: після 2-х годин варіння проткніть його виделкою - якщо виділиться прозорий сік, він готовий, а якщо мутнуватий, проваріть ще, поки сік не стане прозорим.

Щоб варений язик не був жорстким, соліть його тільки в кінці приготування, разом з сіллю у воду можна додати лавровий лист, перець-горошок і очищену моркву - так він вийде більш ароматним.

Після варіння готовий язик виймається з рідини і перекладається в ємність з холодною водою на 2-3 хвилини. Дуже важливий етап - зняття шкіри, саме занурення в холодну воду дозволить легше впоратися з цим завданням.

7


Деякі господині вважають за краще солити язик тільки після очищення: для цього готовий очищений язик знову кладуть в бульйон, де він варився, все солиться і приправляється, вариться ще близько 15 хв. Отриманий бульйон можна використовувати під холодець.

До речі, моркву, цибулю, прянощі і зелень кладуть в бульйон очищені, але не нарізаними - цілком, так бульйон вийде більш ароматним. Якщо на цьому бульйоні ви будете варити суп, то використовувати для нього потрібно вже нові, свіжі коріння, а ті, на яких варився бульйон, слід викинути.

З відварним яловичим язиком можна приготувати безліч страв. До речі, це дуже корисний, і легкий дієтичний продукт - його рекомендується їсти вагітним і годуючим жінкам, хворим на анемію, після операцій, а також давати маленьким діткам. З нього роблять масу закусок, салатів, гарячого, так і просто їдять його в якості м'ясної нарізки (наріжте відварний язик як ковбасу, загорніть у фольгу і зберігайте в холодильнику).




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок