Відкрити категорії

Шуба


Шуба


Зима. Наближаються вихідні. А також Новий Рік. У мене дозрів, для Вас, відмінний рецепт оселедця під шубою. Раніше, я купував цей салат в магазині. Але, приготувавши його вдома, зрозумів, як багато смаку я раніше не отримував. Домашній салат виявився в сто разів смачніше!

Інгредієнти:
два оселедця середніх розмірів;
два середніх буряка;
дві морквини;
пара картоплин;
цибулинка;
майонез.

Як приготувати оселедця під шубою.

Вибираємо красиві овочі, для нашого салату. Час варіння буряків і моркви різне. З цього я окремо варю буряк, близько 1,5 годин. І окремо варю моркву 1 годину. Перед варінням, овочі потрібно ретельно вимити. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні. Після варіння їх потрібно остудити і почистити. Для салату я рекомендую варити картоплю в мундирах, звичайно, якщо це відносно свіжа картопля.

11


З овочевої частиною розібралися. Прийшла черга оселедця. Я рекомендую купувати її цілком - бочкову. І самостійно чистити. Так буде смачніше. Чистимо рибку, поділяємо її на філе, як на фотографії. Філе нарізаємо маленькими кубиками. І складаємо на дно форми для салату. Якщо Ви готуєте святковий салат, то відразу на дно салатника. Я готував в широкій пластиковій формі. На оселедець, зверху викладаємо цибулю, нарізану тонкими півкільцями. Тепер починається найцікавіша стадія приготування. І найшвидша.

22


На крупній тертці натираємо картоплю і рівним шаром викладаємо картоплю на цибулю з оселедцем. Потім на крупній тертці натираємо моркву і викладаємо поверх картоплі, також розрівнюємо рівним шаром.

33

Рекламний блок
І прийшла черга буряків. Також натираємо буряк і рівно викладаємо поверх морквини.

Зверху акуратно мажемо майонезом.

4


Тепер "шубі" потрібно дати настоятися. Хоча б пів години. Перед подачею на стіл, салат ріжеться як торт. І подається без перемішування. Завдяки своїй поживності і корисності, я рекомендую прикрашати оселедцем під шубою не тільки святковий стіл, але і є в повсякденному раціоні. Приємного апетиту!

Неймовірна історія виникнення оселедця під шубою.

Що стосується історії цієї страви, то вона у салату почалася ще у 1918 році. Саме тоді купець і власник мережі трактирів в Москві та Твері Анастас Богомілів переживав якийсь виробничу кризу. Вся справа в тому, що дуже вже часто відвідувачі трактирів затівали в закладах бійки, ніж безумовно завдавали чимало шкоди майну господаря.

55


Купець дбаючи про свій добробут став ретельно продумувати план порятунку. З проханням про допомогу він звернувся до свого кухаря, який в свою чергу запропонував подавати в закладах блюдо, яке символізує єднання народу. Цією стравою стала холодна закуска до складу якої увійшли: оселедець - символ радянського пролетаріату, картопля - символ селянства і буряк - він завдяки кольору символізувала радянську революцію.

66


Мабуть, через перекликання революційного духу французького і радянського народів заправкою до закуски став соус провансаль. Результат не змусив себе довго чекати. Постояльці відмінно оцінили закуску і замовляли її постійно. Природно, закушуючи, вони менше п'яніли, а значить не влаштовували бійок і погромів.

77


Всі залишилися задоволені - господар зберіг своє майно і нерви, а відвідувачі отримали чудовий інгредієнт до трапези. В загальних рисах тепер нам стало зрозуміло звідки цей салат з'явився. Залишилося з'ясувати, за що він отримав таке незвичайне прізвисько - шуба. Ви напевно здивуєтеся, коли дізнаєтеся, що це не просто слово - це абревіатура.

88


Розшифровується вона дослівно так: «Шовінізму і Упадку - Бойкот і Анафема». А ось асоціацію з оселедцем під шубою прийшли вже куди пізніше. Минув час і люди забули імена творців знаменитої закуски, а почувши саму назву, швидше уявляють собі хутряний кожушок ніж знамениту розшифровку.

99


Однак, хоч згодом назва змінилася на більш зрозуміле і близьке нам - «оселедець під шубою», смак салату і раніше залишився дивно збалансованим і незвичайним. Більш того, цей салат не просто смачний, він ще й дивно корисний.

Рекламний блок
Шуба


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
леся
шуба буде смачніша якщо по цибулі покропити змішаними олію і трішки оцту а ще по картоплі зробити сіточку з майонезу.
фото
Вікторія
Дуже смачні блюда всім подобаються я жавжди тількі звідки беру рецепти.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com