Салат з креветками на грилі



Салат з креветками на грилі


Інгредієнти:
400-500 г сирих великих креветок без голови;
2 качана салату романо;
1 великий французький багет;
6 середніх помідорів;
2 великих лимона і 1 невеликий;
2 зубчики часнику;
2 гілочки чебрецю;
оливкова олія;
7-10 гілочок петрушки;
сіль, мелений чорний перець.

Як приготувати.
1. Щоб листя салату були дуже хрусткими, покладіть качанчики основою вгору у воду з додаванням льоду на 1 год. Потім струсіть воду, оберніть качанчики в паперові рушники, в такому ж положенні встановіть в миску і приберіть в холодильник на 1 год.

11


2. Креветки очистити від панцирів, залишивши хвостики. Надріжте креветки вздовж по спинці і видаліть темну кишкову вену. Приправте креветки сіллю і перцем, полийте оливковим маслом і дайте постояти 15 хв.

22


3. Великі лимони розрізати уздовж на 6 частин, також приправте сіллю, перцем і оливковою олією. Покладіть креветки і лимони на решітку. Змастіть кірку багета маслом, розріжте його навпіл і нанизайте на 2 шампура.

33


4. Для заправки дрібно порубаєте листочки чебрецю і петрушки разом з часником. З маленького лимона вичавте сік, перемішайте з рубаною зеленню і оливковою олією.

44


5. Наріжте помідори часточками. Салатні листя порвіть на зручні для їжі шматочки. Змішайте салатні листя і помідори з половиною заправки, викладіть на блюдо. Обсмажуйте лимони і креветки на добре прогорілих вугіллях 2-3 хв., один раз перевернувши.

55


6. Поруч обсмажте багет. Швидко наріжте готовий багет на шматочки. Змішати креветки із заправкою, що з залишилася, викладіть поверх салату на блюдо, поряд - лимони і багет. Подавайте негайно.

66



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок