Як приготувати кутю



Як приготувати кутю


Щороку на Різдво я готую кутю і пригощаю нею своїх кумів. Багато готують кутю використовуючи рис, але я традиційно використовую пшеницю. Благо зараз в магазинах продається пшениця в пакетиках з написом кутя. Але якщо в маркетах немає, під Різдво її продають бабусі склянками на ринку. У мене пшениця залишилася з минулого року, зберігалася у скляній банці, тому я її використовую і сьогодні.

Інгредієнти:
пшениця, мед, мак, курага, родзинки, чорнослив, волоські горіхи.

Приготування Різдвяної куті.


Крупу промити і залити водою. Залишити на ніч. Якщо так не зробити, то варитися вона буде довше.

11


Заливаємо водою і варимо до готовності. Я її зазвичай практично розварюю.

22


Добре промиваємо під проточною водою і даємо стекти.

33


Мак залити окропом і дати постояти. Потім воду злити.

44


Розтерти в ступці бажано білого кольору, але у мене ступка маленька, тому сильно дочиста не вийшло.

55


Додаємо мак до відвареної перловки.

66


Додаємо промитий ізюм.

77


Курагу добре вимити, якщо жорстка залити окропом не надовго, щоб стала м'якше. Подрібнити.

88


Аналогічно поступаємо з чорносливом, промиваємо, якщо суховатий потримаємо в окропі, і ріжемо подрібніше.

99


Додаємо подрібнені сухофрукти.

1010


Додаємо волоські горіхи, тільки спочатку їх подрібнити. Додаємо мед і добре все вимішуємо в однорідну масу. Кутя має бути солодка, але не нудотна.

1111


Прикрашаємо за бажанням. Я посипала кондитерською посипкою для пасок.

1212


І син відніс цю кутю бабусі з дідусем. А завтра будемо пригощати кумів. Всіх зі Світлим Різдвом Христовим!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок