- Переглянути -
Переглянуло: 3229   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 1452   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 829   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 566   |  Коментарів 0
- Переглянути -
Переглянуло: 883   |  Коментарів 0

Shefkuhar.com.ua

Рецепти рибних салатів

Вирішили влаштувати вдома рибний день? А адже рибу можна не лише загасити або засмажити. Цей дієтичний продукт з прекрасними смаковими властивостями можна зробити інгредієнтом салату. У поєднанні з овочами і легкою заправкою користь і смак риби тільки посилиться.

У салатах рибу використовують в будь-якому вигляді: вареному, тушкованому. Не будемо забувати про те, що оселедець під шубою – це теж рибний салат. Є рецепти і з копченою рибою. Королем святкового столу є, звичайно ж, салат з червоної риби, який можна приготувати з помідорами. Також ніжний смак червоної риби чудово поєднується з сиром та іншими морепродуктами.

Ефективність рибних салатів.


З риби можна приготувати теплий салат – виходить дві страви в одному (друге і салат). Відварене філе в ньому комбінується з картоплею, болгарським перцем, огірками, салатною цибулею, помідорами, петрушкою, яйцями і сиром. Наступний салат готується з смаженої риби. Рибу, болгарський перець, брокколі і гриби смажать або тушкують, в кінці додають брокколі. Оскільки зелень є прекрасним доповненням до риби, зробіть оригінальний теплий салат з риби (наприклад, наваги, пікші), помідори, моцарелла в олії з травами, руколою і листям зеленого салату.

Ще з радянських часів улюблені салати з тріскою, яка чудово поєднується з картоплею, рисом, редисом, селерою, зеленою цибулею та іншими продуктами.

Салати з консервованої риби.


Найпопулярнішими видами риби для салату є сардини, тунець, скумбрія. Вони теж добре поєднуються з картоплею, рисом, яйцями, цибулею, морквою і т. д. Дуже ситний салат виходить із суміші консервованої риби, яєць, картоплі, моркви, цибулі і солоних огірків, заправлений майонезом. Можна приготувати салат з консервованим тунцем і кукурудзою, додавши яйця, огірки (свіжі та солоні у співвідношенні 1:2) і ріпчасту цибулю і заправивши майонезом.

Також різноманітні салати готуються з копченої риби, яка комбінується з овочами (картоплею, зеленим горошком, цвітною капустою, стручковою квасолею), а також яйцями, сиром і зеленню.

Крім традиційного майонезу салати з риби заправляють рослинним маслом, сметаною, різними заправками і соусами. Окремим рядком варто, звичайно ж, соєвий соус, для якого тут – справжній простір.

Пропонуємо рецепти смачних салатів з риби для повсякденного і святкового столу.