Паска з цукатами



Паска Великодня (головне фото)

В цьому році вирішила спробувати приготувати паску самостійно. Взагалі, я дуже переживала, що може щось не вийде, так як я не особливо "дружу" з дріжджовим тістом. Але, на мою радість, все вийшло. Більш того, паска власного приготування виявилася набагато смачніше покупної. А приготувати її виявилося зовсім не складно.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 350 г;
цукрова пудра - 280 г;
цукровий пісок - 150 г;
цукати - 45 гр;
дріжджі швидкодіючі - 15 г;
молоко - 250 г;
чорна смородина сушена - 40 г;
куряче яйце - 5 шт;
крохмаль кукурудзяний - 15 г;
барвники харчові гелеві - для прикраси;
лимон - 0,5 шт;
масло вершкове - 130 г;
горіх волоський - 30 г.

Приготування паски з цукатами.


В каструлі підігріти 200 мл молока (його не можна доводити до кипіння, воно має бути трохи теплим).

Паска Великодня (фото 1)

Зняти сотейник з конфорки, додати в молоко, дріжджі, борошно (50 г). Гарненько все перемішати (щоб не було грудочок), накрити рушником і залишити в теплому місці на 30 хвилин.

Паска Великодня (фото 2)

Цукати, сушені ягоди і волоські горіхи подрібнити.

Паска Великодня (фото 3)

Потім цукати і ягідки обваляти в крохмалі.

Паска Великодня (фото 4)

У миску розбити курячі яйця, додати цукровий пісок і щіпку солі. Збити віночком.

Паска Великодня (фото 5)

Паска Великодня (фото 6)

Потім постійно помішуючи, всипати просіяне борошно (300 г).

Паска Великодня (фото 7)

паска

Слідом влити попередньо розтоплене в мікрохвильовій печі вершкове масло.

Паска Великодня (фото 8)

А потім дріжджову опару. Тісто добре вимісити, щоб воно вийшло еластичним і тягучим.

Паска Великодня (фото 9)

Потім в миску з тістом додати порубані волоські горіхи, цукати і сушені ягоди. Все ще раз гарненько перемішати.

Паска Великодня (фото 10)

Миску накрити рушником і дати тісту постояти в теплому місці 30 хвилин.

Паска Великодня (фото 11)

У формочки (я використовувала паперові), вилити тісто, так щоб воно заповнило не більше 3/4 всього об'єму форм. Знову накрити і дати тісту постояти 10 хвилин.

Паска Великодня (фото 12)

Потім форми з тістом поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Важливо не відкривати дверцята духової щкафа інакше паски осядуть! Поки печуться паски, можна приготувати глазур. Для цього треба цукрову пудру змішати з 50 г молока, вичавити сік 1/2 лимона. Отриману суміш добре збити віночком.

Паска Великодня (фото 13)

Паску вийняти з духовки, покрити глазур'ю і дати їй застигнути. Потім прикрасити посипкою або як робили це ми прикрасили паски з допомогою харчових гелевих олівців.

Паска Великодня (фото 14)

Все! Паски готові.

Паска Великодня (фото 15)

Паска Великодня (фото 16)

Всіх з наступаючою Світлим Великоднем! Миру, добра і розуміння!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок