Відкрити категорії

Як приготувати самсу


Як приготувати самсу


Дане блюдо являє собою пиріжок незвичайної форми (наприклад, круглої, квадратної чи трикутної). Є багато варіантів приготування цього чудового блюда. Начиняють такий пиріжок звичайно рубаним м'ясом (в основному, використовується баранина, хоча підійде також курятина або яловичина), а потім посипають нарізаною цибулею. Але начинка може складатися і з гарбуза, курдюка, картоплі, а також сочевиці і гороху. Що стосується тіста, необхідно брати листкове і прісне.

Взагалі самса дуже популярна в Азії, особливо в Південно-Східній, Південній, Центральній і Південно-Західній її частинах. Також блюдо часто готують в Середземномор'ї, на Аравійському півострові, Південній та Північній Африці. Це блюдо можна побачити і на вулицях Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Східного Туркестану — тут самса продається в кіосках.

Середньоазійську самсу з начинкою з м'яса традиційно випікають в тандирі, однак деякі варіанти страви (як правило, квадратної або трикутної форми) готуються в газових і електричних духовках. А в якості приправи використовують столовий оцет.

Інгредієнти:
1 пачка листкового тіста;
2 цибулини;
1 пачка масла;
660 г баранини;
1 ч. л. чорного перцю;
2 ч. л. солі;

Рекламний блок
1 яйце;
1,5 ч. л. кмину;
насіння кунжуту.

Готуємо самсу.


Візьміть баранину і гострим ножем гарненько подрібніть.

11


Потім дрібно наріжте цибулю, додайте до м'яса. Посоліть, поперчіть. І перемішайте руками. Потім залиште м'ясо в холодильнику.

22


Тепер наріжте листкове тісто на маленькі коржики і розкачайте їх.

33


Після заправте м'ясом. Далі прогрійте духовку до 220 градусів.

44


Скрутіть тісто з начинкою в трикутнички (можете робити пиріжки іншої форми). Змішайте 2 ст. л. води і яйце.

55


А потім змажте цією сумішшю самсу і посипте кунжутом.

66


Потім змастіть маслом деко і викладайте на нього пиріжки. Готуйте їх, поки не побачите золотисто-коричневого кольору – приблизно 20 хв., температуру при цьому уменшіть до 215 градусів, а потім готуйте страву ще 20 хв., зменшивши температуру до 175.

77


Коли приготовані пиріжки трохи охолонуть, їх можна подавати! Приємного смаку!

Рекламний блок
Як приготувати самсу


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua