Відкрити категорії

Як приготувати самсу




Дане блюдо являє собою пиріжок незвичайної форми (наприклад, круглої, квадратної чи трикутної). Є багато варіантів приготування цього чудового блюда. Начиняють такий пиріжок звичайно рубаним м'ясом (в основному, використовується баранина, хоча підійде також курятина або яловичина), а потім посипають нарізаною цибулею. Але начинка може складатися і з гарбуза, курдюка, картоплі, а також сочевиці і гороху. Що стосується тіста, необхідно брати листкове і прісне.

Взагалі самса дуже популярна в Азії, особливо в Південно-Східній, Південній, Центральній і Південно-Західній її частинах. Також блюдо часто готують в Середземномор'ї, на Аравійському півострові, Південній та Північній Африці. Це блюдо можна побачити і на вулицях Узбекистану, Таджикистану, Киргизстану, Східного Туркестану — тут самса продається в кіосках.

Середньоазійську самсу з начинкою з м'яса традиційно випікають в тандирі, однак деякі варіанти страви (як правило, квадратної або трикутної форми) готуються в газових і електричних духовках. А в якості приправи використовують столовий оцет.

Інгредієнти:
1 пачка листкового тіста;
2 цибулини;
1 пачка масла;
660 г баранини;
1 ч. л. чорного перцю;
2 ч. л. солі;
1 яйце;
1,5 ч. л. кмину;
насіння кунжуту.

Готуємо самсу.


Візьміть баранину і гострим ножем гарненько подрібніть.

1


Потім дрібно наріжте цибулю, додайте до м'яса. Посоліть, поперчіть. І перемішайте руками. Потім залиште м'ясо в холодильнику.

2


Тепер наріжте листкове тісто на маленькі коржики і розкачайте їх.

3


Після заправте м'ясом. Далі прогрійте духовку до 220 градусів.

4


Скрутіть тісто з начинкою в трикутнички (можете робити пиріжки іншої форми). Змішайте 2 ст. л. води і яйце.

5


А потім змажте цією сумішшю самсу і посипте кунжутом.

6


Потім змастіть маслом деко і викладайте на нього пиріжки. Готуйте їх, поки не побачите золотисто-коричневого кольору – приблизно 20 хв., температуру при цьому уменшіть до 215 градусів, а потім готуйте страву ще 20 хв., зменшивши температуру до 175.

7


Коли приготовані пиріжки трохи охолонуть, їх можна подавати! Приємного смаку!


Як приготувати самсу
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com