Відкрити категорії
Самса з м'ясом з листкового тіста
- Переглянути -
Переглядів: 412   |  Коментарів 2
Чебуреки з фаршем
- Переглянути -
Переглядів: 1084   |  Коментарів 0
Як приготувати самсу
- Переглянути -
Переглядів: 1072   |  Коментарів 0
Шанежки з м’ясом
- Переглянути -
Переглядів: 4671   |  Коментарів 0
Пиріжки з рисом
- Переглянути -
Переглядів: 1465   |  Коментарів 0
1 2 3 4

Пиріжки кулінарні рецепти.

З давніх пір показником домовитості і ощадливості дівчатам на виданні вважалося вміння приготувати ситну смачну їжу, причому не тільки щоденну, але і святкову. А якщо це необхідно, забезпечити в дорогу домашньою їжею. Випічка відноситься до тих видів кулінарного мистецтва, які можна освоювати все життя, застосовуючи на практиці все нові рецепти невичерпної скарбниці світової кухні.

У кожної господині є свої секрети приготування тіста, начинки і пиріжків, що приходять з досвідом і смаковими пристрастями членів сім'ї. Тісто для пиріжків можна зробити дріжджове і прісне, причому загальний час, витрачений на процес, більше залежить не від його виду, а від трудомісткості начинки.

Тісто для печених пиріжків роблять більш здобним, ніж для смажених. Якщо рецепт тіста включає в себе сирі дріжджі, можна замінити сухими з пакетика, але перед додаванням в борошно їх треба розмішати в невеликій кількості теплої води з 2-3 чайними ложками цукру, при появі пінної шапки можна виливати в миску з іншими складовими.

Деякі початківці кондитери вважають, що чим більше дріжджів, тим пишніше буде готовий продукт. Це не зовсім так: корисні одноклітинні активно виділяють вуглекислоту в теплому середовищі, і тісто швидко підходить навіть при невеликій кількості цього інгредієнта.

Хороший результат дуже залежить від температури духовки і її теплоізоляції. Дріжджові і листкові вироби зазвичай випікають при 250-270 градусів, і чим вони дрібніші, тим менше часу випікання. Якщо підгорає низ, на дно духовки треба поставити сковороду з водою або кухонною сіллю. При передчасній готовності верху пиріжки накривають змоченим у воді пергаментним папером.

Солодкі сирні начинки мають властивість розтікатися при високій температурі, тому варення, повидло, щавель, ревінь, фруктове пюре додають 1-2 чайні ложки крохмалю чи борошна, а сир - збиті яєчні жовтки. Ліверний фарш, навпаки, сухуватий, тому в нього можна додати бульйон, в якому варилися субпродукти.

Способів, як зробити пиріжки, безліч, але традиційною вважається овальна форма із закладенням шва посередині. З листкового тіста, яке нарізають на квадратики, краще виходять трикутники або прямокутники з бічним швом, так не порушується структура шарів.

У кожного народу нашої планети є свої традиційні рецепти пиріжків, тіста. З фото і способами приготування можна ознайомитися тут і вибрати які більше всього сподобалися.

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua