Відкритий пиріг, коровай



Відкритий пиріг, коровай


Інгредієнти:

Тісто для пирога:
Борошно пшеничне 450 г,
Молоко 250 мл.,
Яйця курячі 1 шт.,
Масло соняшникове рафіноване 50 мл.,
Масло вершкове 50 г.,
Цукор ванільний 10 г.,
Сіль 0.5 ч. л.,
Дріжджі сухі 10 г.,
Цукор 5 ст. л.

Начинка:
Повидло 150 г. (або будь-яка інша).

Тісто для прикрас:
Борошно 120 г.
Вода 1/4 ст.,
Сіль.

Спосіб приготування:
Підігріваємо Молоко і висипаємо сухі швидкодіючі дріжджі і цукор.

Через 10 хвилин дріжджі заграють.

В дріжджі з цукром додаємо ванільний цукор, сіль, розтоплене вершкове масло і соняшникове. Добре перемішуємо.

Відкритий пиріг, коровай



Просіваємо борошно, звільняючи його від домішок і збагачуючи киснем. Невеликими порціями висипаємо в суміш молока, дріжджів, цукру та олії.

Замішуємо еластичне, м'яке, як мочка вуха, тісто.

Відкритий пиріг, коровай



Кладемо тісто в миску, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце для збільшення в об'ємі в 2 рази.

Через годину тісто готове до оброблення.

Відкритий пиріг, коровай



Ділимо тісто на 2 частини. Одну розгортаємо в пласт.

Відкритий пиріг, коровай



На пласт тіста кладемо начинку.

З другої частини тіста робимо обідок та оформляємо верх.

Відкритий пиріг, коровай



Відкритий пиріг, коровай



Якщо ви робите коровай, то прикраси виготовляємо з прісного тіста. Воно не зарум'яниться, прикраси будуть світлі і вигідно виділятимуться на виробі.

Відкритий пиріг, коровай



Відкритий пиріг, коровай



Відкритий пиріг, коровай



Змащуємо пиріг жовтком і даємо постояти при кімнатній температурі 25-30 хвилин. Включаємо цим часом духовку.

Випікаємо 40-45 хвилин в духовці, розігрітій до 175-180 °C.

Відкритий пиріг, коровай



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок