Пиріг з сосисками



Пиріг з сосисками


Пиріг з сосисками з листкового тіста ми сьогодні не приготуємо, а заплетемо. Цей покроковий рецепт з фото є скоріше інструкцією до творчого підходу в готуванні простого і смачного пирога.

Для створення такого кулінарного дива нам знадобиться всього лише сім соковитих і ситних віденських сосисок, пару яєчних жовтків і лист готового листкового тіста. Цей рецепт пирога з сосисками ідеально підходить для приготування саме у домашніх умовах, коли часу не так вже й багато, але домашньої випічки буквально потребує душа.

На перший погляд може здатися, що сформувати цей пиріг непросто, але в процесі ви зрозумієте, що це звичайне плетіння «кошик». В якості соусу до такої страви можна подати подрібнені томати у власному соку, в які також можна додати різноманітні спеції за смаком.

Інгредієнти:
листкове тісто 1 лист;
яєчний жовток 2 шт.;
харчова сіль за смаком;
томатний соус для подачі.

Процес випікання пирога.


Для приготування такого простого і нехитрого пирога нам знадобиться готовий лист листкового тіста. Його сьогодні можна придбати у фасованому вигляді в абсолютно у будь-якому магазині. Якщо тісто заморожене, тоді розморожуємо його, викладаємо на чисте і застелене пергаментним папером деко, а потім нарізаємо за допомогою спеціального ножа для піци рівними смужками. Ширина кожної смужки не повинна перевищувати 1 сантиметра.

11


Чергуємо смужки і кожну парну звертаємо вправо навпіл так, як показано на фото.

22


Очищаємо сосиски і починаємо «вплітати» їх в смужки тіста. Для цього кладемо першу сосиску в центр усього тіста на згин перших смужок. Накриваємо сосиску тістовими смужками паралельно один одному так, щоб у нас виходило акуратне плетіння «кошик».

33


Тепер загортаємо непарні стрічки тіста таким же чином, як ми робили в перший раз і як показано на фото. Кладемо другу сосиску і накриваємо її відігнутими смужками. Потім відвертаємо знову парні стрічки вправо і кладемо наступну сосиску. Таким чином, з лівої сторони пирога від центральної частини ми повинні заплести ще три сосиски і краї тіста з цієї сторони ретельно зліпити. Повторюємо дані маніпуляції з рештою сосисками і вплітаємо їх у стрічки з тіста з правого боку.

44


Збиваємо в глибокій піалі два жовтки, трохи солимо їх по смаку. Покриваємо поверхню заплетеного пирога збитим жовтком.

55


Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в нього деко з пирогом. Запікаємо страву протягом 20-30 хвилин до готовності тіста, після чого виймаємо з духовки і даємо час охолонути.

66


Блюдо нарізаємо і подаємо до столу з томатним соусом і свіжою зеленню. Пиріг з листкового тіста з сосисками, запечений в духовці, готовий.

77


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок