Пиріг з лаваша з фаршем



Пиріг з лаваша з фаршем


Захотілося якось мені спекти несолодкий пиріг, але так, щоб було менше клопоту з тістом, і щоб начинки було побільше. Ось з такими думками я і прикупила два тонких вірменських лаваша в магазині.

Інгредієнти:
500 г м'ясного фаршу (у мене був курячий, але і будь-який інший підійде);
3 середніх цибулини;
6 середніх картоплин;
1 яйце;
1 столова ложка майонезу;
сіль і перець за смаком.

Як приготувати пиріг з лаваша.


Оскільки тісто готувати не потрібно, то починаємо з приготування начинки. Для неї я почистила і помила картоплю, а потім нарізала не великими і не дуже дрібними кубиками. Залила окропом і проварила 10 хвилин, потім відкинула на друшляк.

11


Цибулю почистила від лушпиння і нарізала кубиками, але вже трохи менше. Звичайно, як подрібнювати цибулю — це справа смаку. Можна її порізати півкільцями, потерти на тертці або пропустити через м'ясорубку.

22


У каструлі я змішала фарш, картоплю і цибулю. Додала сіль і спеції. Все, начинка готова.

33


Тепер справа за лавашами. Від одного я відрізала шматок, який повністю покривав дно і стінки рознімної форми. У мене форма діаметром 20 см.

44


З другого лаваша і залишку першого я вирізала 4 кола за розміром дна форми. Обрізки теж не варто викидати.

55


Коли начинка і лаваш були готові, я приступила до формування пирога. На лаваш в рознімної формі я виклала частину начинки і розрівняла її ложкою.

66


Зверху накрила колом з лаваша. Потім знову шар начинки, потім я вирішила не класти цілісне коло з лаваша, а відокремити шари начинки обрізками.

77


Так я продовжувала до самого кінця начинки і лаваша в рознімній формі. У мене вийшло 5 шарів начинки. Хвостики лаваша-оболонки пирога я підвернула в середину.

88


Зверху накрила залишеним красивим і рівним колом з лаваша.

99


З яйця і ложки майонезу я зробила заливку, просто все добре розмішати.

1010


Пиріг добре намазала зверху заливкою. Верхній круг з лаваша повинен прямо-таки розкиснути. Інакше його краї в духовці піднімуться вгору, і вийде не дуже красиво.

1111


Пиріг я відправила десь на 35-40 хвилин в духовку при 200 градусах, а по закінченні часу дістала такого красеня.

1212

 

1313


Приємного смаку!


Пиріг з лаваша з фаршем


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок