Пиріг з шоколадною помадкою



Пиріг з шоколадною помадкою


Деякі смачні рецепти складаються з таких інгредієнтів, що вони самі по собі досить смачні і здається: ну, що ще треба з ними робити, адже їх і так вже можна їсти? Так, наприклад, пиріг, який легко перетворюється в печиво (якщо його розрізати), для приготування якого використовують арахісове масло, тільки своїм фантастичним смаком здатний довести, що Ви не даремно витратили час на кухні замість того, щоб просто намазати шматок булки арахісовим маслом і з'їсти її.

Інгредієнти:
1 склянка несолоного вершкового масла;
1/2 склянки м'якого арахісового масла;
1/2 склянки хрусткого арахісового масла;
1 склянка темного цукру;
1/2 склянки гранульованого цукру;
1 чайна ложка ванілі;
1 1/2 склянки борошна;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка пекарського порошку;
1 чайна ложка харчової соди;
100-120 г шоколаду;
1/2 склянки жирних вершків.

Готуємо пиріг в домашніх умовах.


Змастіть і застеліть пергаментним папером форму для запікання або сковорідку приблизно 20 на 20 сантиметрів.

11


Викладіть цукор, олію, арахісову олію, темний цукор у велику миску для збивання або в блендер.

22


Додайте ложку ванілі.

33


Змішайте гарненько, щоб все стало легким і повітряним.

44


Додайте солі, харчової соди, пекарського порошку, а також половину борошна. Перемішайте і додайте решту борошно.

55


Продовжуйте збивати, поки борошно добре не перемішається і маса не стане однорідною, а на стінках не залишиться борошняної крихти.

66


Викладіть тісто в приготовану раніше форму для запікання.

77


Використовуючи плоску лопатку, розподіліть тісто рівномірно по всій формі і притисніть його до дна. Запікайте в духовці, розігрітій до 175-180 градусів хвилин на 20-25 або поки зверху не утворюється золотава скоринка. Оскільки в тісті немає яєць, то навіть, якщо Ви, використавши палочку, дістали її з шматочками тіста, в цьому немає нічого страшного, тісто і повинен бути злегка вологим.

88


Після того, як Ви дістанете форму з духовки, дайте пирогу повністю охолонути.

99


Поки основа остигає, приготуйте помадку. Для цього візьміть шоколад і жирні вершки.

1010


Розкришіть шоколад на дрібні шматочки.

1111


Викладіть в миску середнього розміру.

1212


Після цього влийте в сотейник або соусник вершки, доведіть до кипіння, а потім швидко зніміть і перелийте в миску з шоколадом.

1313


Дайте трохи постояти, щоб шоколад став м'яким.

1414


Потім повільно і акуратно перемішайте, щоб у помадці не утворилися бульбашки повітря.

1515


Коли маса стане текучою, але ще буде залишатися густою – вона готова.

1616


Тепер вилийте її в центр пирога. Нахиляючи форму, розподіліть помадку рівномірно по всій поверхні пирога і дайте постояти в холодильнику приблизно годину, щоб помадка застигла.

1717


Розріжте на шматочки.

1818


Тепер можете подавати до столу.

1919


Тісто може здатися злегка вологим, але майте на увазі – так було задумано, тому що цей рецепт для любителів пудингів і подібних солодощів.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок