Пиріг на швидку руку



Пиріг на швидку руку


Тісто для тертих пирогів робиться пісочне, тому у нього входить велика кількість вершкового масла або маргарину. Цей рецепт тертого пирога відрізняється простотою – як правило, в більшості випадків потрібно перетирати масло з цукром. Для приготування цього тертого пирога використовується розтоплене вершкове масло, що значно спрощує і прискорює приготування.

Інгредієнти:
вершкового масла (або якісний маргарин) – 200 г;
яєць – 2 шт.;
борошна – 3 склянки;
цукру – 1 стакан;
соди – 1 ч. ложку;
солі – 1 щіпка;
варення або джему (для начинки) – 1 ст.

Приготування тертого пирога.


У зручній ємності змішати цукор, сіль і яйця.

11


У невеликому металевому сотейнику на водяній бані (або навіть просто можна на повільному вогні) розтопити масло і влити до яєчної суміші, гарненько перемішати.

22


Додати туди ж соду і потроху підсипати борошно, замішуючи тісто.

33


Коли тісто для пирога вже не буде липнути до рук, сформувати його в один ком. Після цього поділити ком тіста на дві неоднакові за розміром частини, щоб вийшли 2/3 і 1/3. Меншу частину тіста на годину покласти в морозилку.

44


Велику частину тіста розкачати і акуратно розкласти на застеленому пергаментом або деко, зробивши невисокі бортики по краях.

55


Тепер потрібно рівномірно розмазати начинку – наприклад, варення або джем. Якщо варення неоднорідне, його можна заздалегідь подрібнити в блендері.

66


Потім потрібно дістати застигле тісто з холодильника, натерти на тертці. Присипати крихтою пиріг.

77


Потім поставити тертий пиріг в духовку на 20-25 хвилин при 180-200 градусах. Коли пиріг злегка підрум'яниться по краях (готовність можна визначити, піднявши дно пирога) - він готовий.

88


Поки ще тертий пиріг теплий і не застиг, його легко можна розрізати ножем на квадратики.

99


От і все!

1010


Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок