Новорічний пиріг Ялинка



Новорічний пиріг Ялинка


Сьогодні я пекла дуже улюблений в нашій родині пиріг з брусницею. Але оскільки у всіх уже новорічний настрій, я спекла його у вигляді ялинки.

Інгредієнти:
борошно - 4 склянки;
дріжджі - 1 пакетик;
ванілін - 1 пакетик;
сіль - 1 чайна ложка;
молоко - 1,5 склянки;
олія - 0,5 склянки;
брусниця свіжа - 7 столових ложки;
брусничне варення - 3 столові ложки;
цукрова пудра - 1 столова ложка;
цукор - 2,5 столові ложки.

Приготування новорічного пирога.


Молоко підігріваємо до температури тіла.

11


Висипаємо пакетик дріжджів у підігріте молоко.

22


Просіюємо в миску борошно, додаємо 2 столові ложки цукру.

33


Потім йде черга солі.

44


А потім висипаємо пакетик ваніліну.

55


Тепер вливаємо олію.

66


І, нарешті, додаємо молоко з дріжджами.

77


Добре вимішуємо тісто, кладемо його в чашу, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце.

88


Через годину тісто підійде.

99


Свіжу брусницю змішуємо з брусничним варенням (можна з будь-яким іншим).

1010


Тепер з тіста розкачуємо тонкі ковбаски.

1111


Кожні дві перекручуємо і з отриманих джгутиків формуємо контур ялинки на деко, застеленому килимком для випічки.

1212


З решти тіста робимо коржі, викладаємо на них брусницю.

1313


Закриваємо як пельмені. Краї можна защипнути фігурно. Виходить ось така булочка.

1414


Тепер заповнюємо простір усередині ялинки підготовленими булочками.

1515


Заварюємо міцний чай і змащуємо заваркою пиріг. Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

1616


У решту заварку кладемо 3 чайні ложки цукру, добре розмішуємо і за 5 хвилин до закінчення випічки змащуємо солодкою заваркою пиріг.

1717


Виймаємо пиріг з духовки, даємо йому трохи охолонути, посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо свіжою брусницею.

1818


А ось так пиріг виглядає в розрізі.

1919


Новорічний пиріг готовий. Веселих свят!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок