Класична шарлотка з яблуками



Класична шарлотка з яблуками


У кожній сім'ї є свій власний класичний рецепт шарлотки. І, що найцікавіше, всі вони дуже схожі – і цукор і яйця і борошно є у всіх. Але завжди є маленький нюанс, який все змінює.

Як правило, це пропорції. Хоча, іноді це ще і технологія приготування. У нашій родині саме цей рецепт шарлотки вважається класичним і базовим. І коли мій чоловік, розпещений різноманітною випічкою, каже: «Хочу просту шарлотку», він має на увазі саме цей варіант знаменитого яблучного пирога.

Інгредієнти:
яблука — 1 кг;
цукор — 1 стакан;
яйця — 4 шт.;
борошно — 1 склянку;
розпушувач тіста — 0,5 ч. л.;
сіль — щіпка;
манна крупа — 1 ст. л.

Приготування шарлотки з яблуками.


Самий довгий процес у всій готуванні шарлотки – чищення яблук. Тому робимо це на самому початку.

11


Потім нарізаємо їх кубиками. Можна, звичайно, нарізати і часточками, можна зчистити з них шкірку – все на ваш розсуд. Але мені більше подобається, коли яблука нарізані кубиками і шкірка на них присутня. Як тільки яблука нарізані, включаємо духовку розігріваємо її до 180 градусів.

22


Яблука, в ідеалі, повинні бути кислими. Але, в моєму випадку, траплялися всякі – і кислі, і не дуже, тому цукру я взяла трохи менше, ніж один стакан. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо білки з половиною склянки цукру.

33


Окремо збиваємо жовтки з другою половиною цукру.

44


Тепер акуратно з'єднуємо обидві суміші і додаємо борошно і розпушувач тіста. Все змішуємо в однорідну масу.

55


Додаємо порізані яблука, і все добре перемішуємо.

66


Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо манкою. Викладаємо суміш яблук і солодкого тіста і відправляємо в духовку приблизно на 40 хвилин.

77


Після того, як шарлотка буде готова, дістаємо її з духовки і охолодити. Все! Класичний яблучний десерт готовий! Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок