Відкрити категорії

Пиріг лимонний


Пиріг лимонний


Інгредієнти:
Борошно - 300 г,
Лимон - 1 шт.,
Масло вершкове - 180 г,
Цукрова пудра - 230 г,
Розпушувач тіста - 8 г,
Яйце - 3 шт.

Спосіб приготування:
У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач і 100 г цукрової пудри. Решта 130 г цукрової пудри підуть в лимонний крем.

11



Додаємо 150 г масла вершкового. Ще залишиться 30 г масла для крему.

22



Руками розтираємо все в крихту. Додаємо 1 яйце. Інші 2 яйця підуть в лимонний крем.

33



Швидкими рухами замішуємо тісто. Воно виходить податливим, м'яким і ніжним.

44

Рекламний блок

Тісто кладемо в харчовій пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

Поки тісто в холодильнику, у нас якраз є час, щоб приготувати лимонний крем. Для початку вичавлюємо сік з лимона.

55



Проціджуємо сік від кісточок і цедри. Топимо 30 г вершкового масла, що залишилися для крему після приготування тіста.

66



З'єднуємо масло з лимонним соком. Потім всипаємо 130 г цукрової пудри. Туди ж відправляємо 2 яйця.

77



Постійно помішуючи, готуємо крем на маленькому вогні (або водяній бані), поки він трохи не загусне. Це займає близько 5-6 хвилин. Знімаємо крем з вогню.

88



Форму для запікання застеляємо пекарським папером. Викладаємо в неї дві третини тіста і пальцями розподіляємо його по дну форми, попутно формуючи бортики.

99



Тепер в тісто виливаємо зварений лимонний крем.

1010



Частину тіста розкачуємо і нарізаємо на смужки.

1111



Викладаємо смужки на пиріг у вигляді сітки.

1212



Випікати лимонний пиріг слід в духовій шафі розігрітій до 180 градусів не менше 30 хвилин. Подавати до столу такий пиріг краще охолодженим.

1313



Смачного!

Рекламний блок
Пиріг лимонний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com