Пиріг лимонний



Пиріг лимонний


Інгредієнти:
Борошно - 300 г,
Лимон - 1 шт.,
Масло вершкове - 180 г,
Цукрова пудра - 230 г,
Розпушувач тіста - 8 г,
Яйце - 3 шт.

Спосіб приготування:
У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач і 100 г цукрової пудри. Решта 130 г цукрової пудри підуть в лимонний крем.

11



Додаємо 150 г масла вершкового. Ще залишиться 30 г масла для крему.

22



Руками розтираємо все в крихту. Додаємо 1 яйце. Інші 2 яйця підуть в лимонний крем.

33



Швидкими рухами замішуємо тісто. Воно виходить податливим, м'яким і ніжним.

44



Тісто кладемо в харчовій пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

Поки тісто в холодильнику, у нас якраз є час, щоб приготувати лимонний крем. Для початку вичавлюємо сік з лимона.

55



Проціджуємо сік від кісточок і цедри. Топимо 30 г вершкового масла, що залишилися для крему після приготування тіста.

66



З'єднуємо масло з лимонним соком. Потім всипаємо 130 г цукрової пудри. Туди ж відправляємо 2 яйця.

77



Постійно помішуючи, готуємо крем на маленькому вогні (або водяній бані), поки він трохи не загусне. Це займає близько 5-6 хвилин. Знімаємо крем з вогню.

88



Форму для запікання застеляємо пекарським папером. Викладаємо в неї дві третини тіста і пальцями розподіляємо його по дну форми, попутно формуючи бортики.

99



Тепер в тісто виливаємо зварений лимонний крем.

1010



Частину тіста розкачуємо і нарізаємо на смужки.

1111



Викладаємо смужки на пиріг у вигляді сітки.

1212



Випікати лимонний пиріг слід в духовій шафі розігрітій до 180 градусів не менше 30 хвилин. Подавати до столу такий пиріг краще охолодженим.

1313



Смачного!


Пиріг лимонний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок