Пиріг курник



Пиріг курник


Інгредієнти:
Для начинки:
Куряча грудка - 1 шт.,
Курячі стегенця - 2 шт.,
Молода картопля - 4 шт.,
Червона ріпчаста цибуля - 2 головки,
Печериці - 300 г,
Сіль і перець,
Свіжий кріп - 1 пучок.

Для тіста:
Пшеничне борошно - 2 скл.,
Молоко - 50 мл,
Масло вершкове - 75 г,
Майонез - 85 г,
Сметана - 125 г,
Сіль,
Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо начинку. Тісто готувати швидко і просто, а начинку трохи складніше. Тому почнемо з важкої процедури.

Нам знадобитися грудка і стегенця, почистіть і помийте їх. Відокремити м'ясо від кісточок і хрящиків і добре подрібнюємо ножем. Перекручувати на м'ясорубці не потрібно.

11



22



Грибочки нашаткуємо в довільній формі. Досить добре порубаємо очищену цибулю. При бажанні, можете поєднувати білу і червону в рівних пропорціях.

Подрібнюємо ножичком і кріпчик. З молоденької картоплі тоненьким шаром знімаємо шкірку і нарізаємо її спочатку тонкими кільцями, а потім довгими брусочками і дуже малесенькими кубиками.

33



Тепер змішуємо цибулю, гриби і м'ясо. Додаємо дрібнесенькі кубики картоплі.

44



Обов'язково солимо і перчимо. Все перемішуємо в фаршик, намагаючись не перетворювати інгредієнти в кашу, щоб остиглий курник в розрізі також виглядав апетитно, як тільки що спечений.

Прийшов час приготувати тісто. Наріжте шматочками масло.
Перемішуємо, як би перетираючи між пальчиками, з двома склянками пшеничного муки, обов'язково просіяти і вищого сорту.

55



Додаємо розпушувач або соду. Далі підуть по черзі - сметана, майонез, молоко і додаткова порція борошна, якщо буде потрібно. Не забуваємо про сіль.

66



Вимішуємо ложкою, поступово переходячи на ручний спосіб.

77



Дуже еластичне тісто виходить, приємне і ніжне на дотик, але потрібно його охолодити. Помістимо тісто ненадовго в холодильник, прикривши целофаном.

88



Тепер з тіста необхідно розкачати два пласта шириною п'ять міліметрів.

99



Змастіть деко олією, застеліть пергаментним папером і викладайте на нього розподіляючи тісто по всій площі так, щоб краї тіста залазили на бортики форми. Широким і рівномірним шаром розподіляємо начинку.

1010



Накриваємо це все другим листом тіста і защипуємо край. Проткніть курник кілька разів зубочисткою,та зробіть отвір у середині пирога. Обов'язково змащуємо яєчним жовтком і відразу випікаємо при 180 °С 40 хвилин.

1111



1212



Охолоджений курник з куркою, грибами і картоплею навіть на наступний день дуже-дуже смачний.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок