Відкрити категорії

Пиріг з меренгою


Пиріг з меренгою


Інгредієнти:
Фрукти (сливи, вішні) - 500 г,
Масло вершкове - 200 г,
Сіль – щіпка,
Цукор - 1,5 склянки,
Борошно вищого ґатунку - 2 склянки,
Розпушувач - 1,5 ч. л.,
Курячі яйця - 8 шт.,
Ваніль - за смаком,
Крохмаль картопляний - 3 ч.л.

Спосіб приготування:
Спочатку необхідно приготувати основу до пирога. Для цього розтопимо на водяній бані вершкове масло. Присолимо його, додамо не повну склянку цукру, ваніль та пачку розпушувача.

1



Розділимо курячі яйця на білки та жовтки. Білки потрібно поставити відразу в холодильник, для того щоб потім вони охолодженими добре збилися. Жовтки потрібно додати до вже розтопленого масла.

2



3



Змішати все та додати ще і борошно. Замісити м'яке тісто.

Рекламний блок

4



Форму потрібно добре змастити маслом, застелити дно папером для випічки та рівно викласти пісочне тісто.

5



Посипати зверху тісто картопляним крохмалем, а потім вже можна викласти начинку з фруктів.

6



7



Притрусити цукром та поставити випікати на пів години.

8



Поки пиріг спечеться готуємо меренгу. Для цього збиваємо білки з половиною склянки цукру до стійких піків.

9



10



11



Коли пиріг спечеться, викладаємо на нього збиті білки, розрівнюємо та ставимо в духовку ще на годину.

12



13



Виймаємо пиріг та залишаємо, щоб він повністю вихолонув.

14



Холодний пиріг добре нарізується на порції.

1515



Смачного!

Рекламний блок
Пиріг з меренгою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Рецепт

Контакти: wagcooking@gmail.com