Плацинда з гарбузом



Плацинда з гарбузом


Ці апетитні тістечка у формі круглих коржів прийшли до нас з молдавської національної кухні. Плацинди готуються з різних видів тіста. Найчастіше використовується витяжне, приготоване з самого простого набору продуктів - води і борошна з додаванням солі. Багато господинь вважають за краще мати справу з листковим тістом, допустимо застосування дріжджового. Тісто можна приготувати самостійно, а можна придбати готове.

В нашому випадку використовується кефірне тісто, в основі якого кефір, яйця, сіль і пекарський порошок. В якості начинки для плацинд може використовуватися солоний сир, бринза, зелень, тушкована капуста, солодка сиркова маса, яблука, картопля і багато чого ще. А ми приготуємо плацинди з гарбузом - смачно, корисно і ароматно.

Інгредієнти:
0,5 кг тіста;
400-500 г гарбуза;
цукор і сіль за смаком;
трохи вершкового масла.

Як приготувати плацинду з гарбузом.


Гарбуз очистіть від шкірки і подрібніть в соломку. Для цього можна скористатися теркою або кухонним комбайном. Натертий гарбуз посипте невеликою кількістю солі і перемішайте. Це робиться для того, щоб звільнити майбутню начинку від надлишку вологи. Коли гарбуз дасть сік, гарненько відіжміть її.

11


Тісто розділіть на кілька однакових порцій і розгортайте кожну частину в круглий коржик. Постарайтеся домогтися того, щоб краї кола були більш тонкими, ніж середина.

22


По центру коржі розмажте невеликою кількістю вершкового масла.

33


А тепер викладайте натертий гарбуз в середину коржиків і щедро присипайте її цукром. По краях коржа зробіть розрізи у вигляді пелюсток.

44


Піднімайте по черзі «пелюстки» і укладайте їх внахлест на начинку.

55


В результаті у вас вийде такий собі симпатичний «згорток».

66


Надсилайте заготовки пирогів по одній на сковороду з розігрітим рослинним маслом.

77


Коли нижня сторона досить зарум'яниться, переверніть плацинду на іншу сторону.

88


Готові плацинди викладіть стопкою на тарілку і подавайте до столу. Молдавські пироги з гарбузом дуже смачні не тільки з пилу, з жару навіть остиглими вони зберігають свої чудові смакові якості. Але якщо ви використовуєте для приготування листкове тісто, холодні плацинди краще розігріти на сковороді або в духовці.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок